Video Trei ucraineni, în situaţie critică în Munţii Maramureşului. Salvatorii fac eforturi uriașe să îi salveze

Trei ucraineni, în situaţie critică în Munţii Maramureşului. Salvatorii fac eforturi uriașe să îi salveze

Doi dintre cei patru cetăţeni ucraineni care au încercat să treacă graniţa în România prin Munţii Maramureşului sunt cu fracturi la picior, iar al treilea acuză o stare de rău, potrivit celor mai recente date oferite de Serviciului Salvamont Maramureș.

"Sunt doi cu fracturi de membru inferior şi în stare de hipotermie. Din ultimele informaţii se pare că şi unul din ceilalţi doi, care era bine, a început să se simtă rău", a spus directorul serviciului Dan Benga, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, duminică după-amiaza, cele două elicoptere SMURD implicate în operaţiunea de salvare au transportat pe munte una dintre echipele de salvatori.

 "Cele două elicoptere au reuşit să ducă sus în munte o nouă echipă de salvare, alcătuită din patru salvatori montani, cu echipamentele de salvare, scutindu-i de o urcare de peste 6 ore şi jumătate cel puţin. (...) În seara - noaptea asta încercăm să îi scoatem pe toţi din munte. Problema e că avem plafon jos şi o ceaţă sus în munte de nu se vede la un metru în faţă", a precizat şeful Salvamont Maramureş.

În cursul serii de sâmbătă spre duminică, salvatorii montani şi poliţiştii de frontieră au reuşit să recupereze din munte doi cetăţeni ucraineni din grupul de şase care a încercat să ajungă pe jos în România, traversând Munţii Maramureşului.

Operaţiunile de căutare au fost reluate duminică dimineaţă, însă vizibilitatea scăzută a îngreunat serios căutarea.

 

Comenteaza