Trei copii, loviţi de o bucată de tencuială căzută în centrul Clujului VIDEO/GALERIE FOTO

Trei copii, loviţi de o bucată de tencuială căzută în centrul Clujului VIDEO/GALERIE FOTO
Trei copii au fost loviţi de o bucată de tencuială în faţa librăriei Universităţii.

Trei copii cu vârste între 7 şi 9 ani au fost loviţi de o bucată de tencuială în faţa librăriei Universităţii. Ambulanţele au venit de urgenţă să le acorde îngrijiri. Bucăţile de tencuială au căzut de pe un balcon situat deasupra librăriei.

"Copiii au fost transportaţi la Urgenţe. Starea lor este stabilă", a declarat Dana Călin, purtător de cuvânt SMURD.

Copiii, toţi de etnie maghiară, erau însoţiţi, doi de către mamă, unul de bunică. 

"În momentul în care bucăţile de tencuială s-au prăbuşit s-a creat un nor de praf înalt de o jumătate de metru", a povestit un martor.

"Este îngrijorător ce s-a întâmplat. Cred că reabilitarea acestor clădiri ar trebui urgentată, pentru a evita noi victime", au mai susţinut trecătorii.

"Clădirea se află într-un proiect de reabilitare a faţadei. Am somat de mai multe ori locatarii din acea clădire să îşi reabiliteze imobilul, de pare că unii vor cu tot dinadinsul să fie amendaţi", a spus Oana Buzatu, purtător de cuvânt al Primăriei.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, două familii au fost somate în lunile iunie şi iulie să îşi dea acordul pentru refaţadizarea clădirii, dar s-au opus. Aceste familii au primit amenzi de 2.000 de lei chiar săptămâna trecută, în baza HCL 191/2009. În clădire, Primăria deţine două apartamente din cele 48.


Comenteaza