Trei clujeni pleacă să cucerească Vârful Aconcagua VIDEO

Trei clujeni pleacă să cucerească Vârful Aconcagua VIDEO
Trei clujeni, printre care şi fotoreporterul ziuadecj.ro, Eugen Olariu, pleacă într-o expediţie pe muntele Aconcagua (6962 metri), în Argentina.

Vasile Cipcican, Ciprian Pătraşcu şi Eugen Olariu, fotoreporter ziuadecj.ro vor pleca mâine dimineaţă într-o expediţie pe Muntele Aconcagua, în Argentina.

"Expediţia va debuta mâine dimineaţă, la ora 6. Va dura 26 de zile. Pe munte efectiv vom sta 10- 15 zile. Nu pot să spun exact când o să ajungem pe vârf. Depinde de condiţiile meteo şi de adaptarea noastră. De la bază ar trebui să fie după circa 10 zile. Vreme se schimbă de la o oră la alta. Minimele, în funcţie de vânt pot să ajungă până la - 30 de grade. Se poate să prindem vreme bună, să ajungem pe vârf cu soare. În acest moment, mai sunt încă şase români pe Aconcagua", a exoplicat Vasile Cipcican.

Expediţia este susţinută de cei trei din fonduri proprii, iar costurile ajung până la 4000 de euro de persoană.

"Am ales această destinaţie pentru că o aşteptam de foarte multă vreme. Ne propunem să urcăm pe cele mai înalte vârfuri de pe fiecare continent. După  cum am mai spus, cel mai mare risc la care ne supunem este vremea. Muntele este înconjurat de vânturi puternice. În unele condiţii nu se poate ajunge pe vârf. Noi avem 20 de zile la dispoziţie să prindem vreme perfectă", a explicat Cipcican.

Aconcagua se găsește în Argentina și este simultan cel mai înalt munte din ambele Americi, din emisfera sudică, precum și cel mai înalt munte din afara Asiei și unul din "Cele șapte vârfuri importante ale lumii", fiecare dintre ele fiind cel mai înalt al continentului sau al sub-continentului din care face parte.

Comenteaza