Trei bărbaţi, prinşi de jandarmi la tăiat ilegal de arbori din zonă protejată

Trei bărbaţi, prinşi de jandarmi la tăiat ilegal de arbori din zonă protejată
Trei bărbaţi au fost prinşi de jandarmi duminică la prânz, în jurul orei 13:30, la tăiat ilegal de arbori din zonă protejată
Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Cei trei, toţi domiciliaţi în Floreşti, au fost depistaţi de un echipaj aflat în patrulare în Pădurea Hoia imediat după ce tăiaseră ilegal material lemnos, specia gorun, respectiv păr sălbatic.

Jandarmii au sesizat Ocolul Silvic Cluj pentru a trimite un reprezentant la faţa locului, în scopul evaluării prejudiciului cauzat. La sosirea angajatului acestei instituţii, el a precizat că tăierea materialului lemnos s-a făcut într-o zonă protejată de lege, stabilind valoarea prejudiciului ca fiind de aproximativ 1200 de lei.

"Cele 30 bucăţi material lemnos de 3 m lungime fiecare au fost date în custodia Ocolului Silvic Cluj", au precizat jandarmii.

Pe numele persoanelor în cauză s-au întocmit actele de sesizare pentru fapte susceptibile de a fi infracţiune de "tăiere fără drept de arbori ", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 107, alin. 2, lit.c) din Codul silvic(Legea 46/2008 actualizată), dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza