Trei au fost prinşi, unul a scăpat. Cine este evadatul care s-a făcut nevăzut

Trei au fost prinşi, unul a scăpat. Cine este evadatul care s-a făcut nevăzut
Trei dintre cei patru deţinuţi care au reuşit să evadeze sâmbătă după-masa din arestul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj s-au bucurat de mai puţin de 12 ore de libertate. Cel de-al patrulea, care este şi cel mai periculos, este de negăsit.

În vârstă de 32 de ani, Alexandru Bartuş, un infractor cu antecedente cercetat pentru mai multe infracţiuni de furt calificat, a devenit cea mai căutată persoană din tot judeţul, fiind singurul evadat care a reuşit să scape de controalele meticuloase ale poliţiştilor până în momentul de faţă. 

În momentul evadării, purta o bluză vernil, de nuanţă deschisă, o haină şi pantaloni sport, gri, cu două dungi albastre, și pantofi sport, alb cu negru. Pentru a-l prinde, a fost dat în urmărire naţională, identitatea lui a fost făcută cunoscută în toată ţara, iar fotografia sa a fost lipită în toate localurile publice, la punctele de intrare în municipiu şi în mijloacele de transport în comun. Fără succes însă; Bartuş este în continuare de negăsit.

Numele său este notoriu până şi în Franţa, unde, la începutul anilor 2000, a spart zeci de case. Potrivit clujust.ro, în perioada septembrie - octombrie 2002, el ar fi prădat aproape 40 de francezi din localitățile Lons le Saunier, Messia sur Sorne, Montmorot, Norges-la-Ville, Sampan, Franois, Montferrandle Château, Boussières şi Chevigny Saint Sauveur.

De asemenea, în noiembrie 2007 Bartuş a fost extrădat de autorităţile române în Franţa, după ce Tribunalul de Mare Instanţă din Besancon a emis pe numele său un mandat european de arestare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie urmată de moartea victimei.

Mai precis, în 24 septembrie 2004 trei bărbaţi au intrat în forţă în casa unei familii din Rennes sur Loue, în vederea sustragerii de bunuri. Proprietarul locuinţei, un bărbat de 84 de ani, a avut ghinionul să-i surprindă, lucru care s-a dovedit a-i fi fatal. Soţia sa l-a găsit cu capul plin de sânge, iar ulterior a decedat din cauza rănilor.

În urma faptei sale, Alexandru Bartuş a fost condamnat la zece ani de închisoare, în timp ce complicii săi au primit pedepse de câte trei ani de închisoare, informa Mediafax într-un articol publicat în 2011. În timpul procesului, el a admis că i-a aplicat bătrânului o lovitură mortală, însă a declarat că era "hoţ, dar nu criminal".

Comenteaza