Trecerea în noul an, păzită de polițiști

Trecerea în noul an, păzită de polițiști
Pentru ca trecerea în Noul An să aibă loc fără incidente, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj au fost luate măsuri suplimentare, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică.

Astfel, peste 300 de poliţişti vor acţiona suplimentar faţă de cei care se află în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică și vor avea ca prioritate prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi vor interveni rapid atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor, peste 200 sunt de la structurile de ordine publică, circa 50 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă, poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

"Cu prilejul Revelionului sunt preconizate a se desfăşura 23 manifestări publice, precum concerte, jocuri de artificii, spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă, în localităţile urbane şi în mediul rural, la care sunt aşteptate să participe peste 35.000 de persoane. Poliţiştii vor asigura ordinea şi liniştea publică în locurile în care se vor organiza manifestările specifice sărbătorilor de iarnă, fiind pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi, totodată, să intervină atunci când situaţia o va impune", au informat reprezentanții IPJ Cluj.

De asemenea, în această perioadă Poliţia Rutieră va acţiona pe întreaga reţea de drumuri din judeţ, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere. Totodată, își va intensifica activităţile specifice, potrivit competenţelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice. În acest scop vor fi folosite patru aparate radar în vederea prevenirii excesului de viteză.

Poliţia Clujeană recomandă tuturor cetăţenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie pentru a petrece Sărbătorile de iarnă în siguranţă.

Comenteaza