Traseul final și costurile pentru Drumul expres Cluj-Dej, abia în 2026

Traseul final și costurile pentru Drumul expres Cluj-Dej, abia în 2026

Documentația necesară atribuirii contractului pentru elaborarea studiului de Fezabilitate necesar construirii Drumului Expres Cluj-Dej a fost transmisă de Compania Națională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Realizarea acestor studii este estimată la aproape 2 ani de zile, după atribuirea licitațiilor.

''Am transmis la ANAP documentația necesară atribuirii contractelor pentru: elaborarea Studiului de fezabilitate necesar construirii Drumului Expres Cluj-Dej. Durata contractului este de 21 de luni, din care 18 luni pentru elaborarea studiului. 

Prin construcția sectorului de mare viteză avem în vedere:
- asigurarea accesului la rețeaua TEN-T de bază și la rețeaua extinsă, prin construcția coridoarelor de legătură națională;
- asigurarea unei rețele de transport rutier sigure și operaționale, care să contribuie la reducerea numărului de accidente rutiere și la reducerea timpilor de călătorie;
- îmbunătățirea condițiilor pentru transportul de mărfuri,
- asigurarea spațiilor de parcare și de odihnă pentru participanții la trafic,
- asigurarea măsurilor de siguranță pentru transportatori, conform cerințelor UE.

Proiectul va fi finanțat prin Programul Transport (PT) 2021-2027. După validarea documentanțiilor de atribuire, vom publica Anunțurile de Participare la licitație și datele limită pentru depunerea ofertelor", a declarat directorului CNAIR, Cristian Pistol.

 

Comenteaza