Transportatorii se pregătesc de protest. Mii de maşini vor fi aduse în faţa Guvernului

Transportatorii se pregătesc de protest. Mii de maşini vor fi aduse în faţa Guvernului
Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România organizează acţiuni de protest, în perioada 26-27 aprilie în faţa sediului guvernului. În cele două zile transportatorii nu vor efectua nicio cursă.

Potrivit COTAR, protestatarii pot aduce în faţa sediului Guvernului până la 6.000 de maşini - taxiuri, autobuze şi microbuze. Totodată, în cele două zile de protest, transportatorii participanţi la protest nu vor efectua nicio cursă.

"Nu vrem ca România să ajungă pe lista ţărilor cu risc ridicat de a deveni stat eşuat, pentru că cineva are interese să lase libere activităţile nefiscalizate. Noi nu cerem bani de la stat, nu cerem subvenţii şi avantaje, doar să ni se respecte dreptul la a ne desfăşura activitatea fără concurenţă neloială din partea celor care nu respectă prevederile legale, dar care sunt protejaţi în România şi au ajuns să ne depăşească numeric pe noi, cei care respectăm legislaţia în vigoare.

Noi nu cerem să cadă guvernul, nu vrem să schimbăm guverne în această ţară, ci să avem un guvern stabil care să înţeleagă pericolul reprezentat de piraţii din transporturi şi ce ar însemna dacă toate firmele de transport şi taximetrie, care actualmente respectă legea, nu ar mai plăti taxe şi impozite la stat. În acest moment, faptul că piraţii din piaţă ne-au depăşit numeric ne aduce în pragul falimentului", se arată într-un comunicat de presă al confederaţiei.

„Luni 24 aprilie, am primit aprobarea de la Primăria Capitalei, pentru a organiza acţiunile de protest în zilele de 26 şi 27 aprilie, în faţa sediului Guvernului, cu până la 6.000 de maşini, între orele 09:30-21:00.

Pe 10 martie, domnul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, ne-a promis că va promova OUG pentru modificarea a două articole din legea nr. 38/2003, în aşa fel încât activitatea neautorizată de transport să fie sancţionată, iar aplicaţiile de tip Uber să fie obligate să se autorizeze, astfel încât să funcţioneze legal, dacă vor să-şi desfăşoare activitatea în România.

Cât timp există o legislaţie clară, nu este posibil ca unii transportatori să se supună legilor şi alţii să funcţioneze sfidând aceeaşi legislaţie, fără a fi sancţionaţi. Această ordonanţă de urgenţă a plecat spre avizare către Ministerul Dezvoltării şi Ministerul de Interne, pe 17 martie 2017.

Din informaţiile noastre, Ministerul Afacerilor Interne susţine această ordonanţă. Aşteptam ca din 17 martie şi până acum această OUG sa fie pusă în dezbatere publică, avizată şi promovată de Primul Ministru. Dar se pare că interesele sunt atât de mari în această economie subterană din transporturi, încât nici până în prezent MDRAP nu a trimis aviz către MT, aşa cum a procedat MAI.

Cineva vrea intenţionat să ne scoată în stradă. Chiar nu înţelegem de ce este nevoie să organizăm proteste pentru a apăra economia României, în locul Guvernului şi Parlamentului. Dacă vom fi invitaţi la negocieri în prima zi de protest şi vom ajunge la o convenţie cu reprezentanţii guvernului, acţiunea nu se va prelungi", a declarat Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR.

Comenteaza