Transportatorii nu vor să plătească pentru a intra în zona industrială VIDEO

 Transportatorii nu vor să plătească pentru a intra în zona industrială VIDEO
Transportatorii sunt nemulţumiţi că trebuie să achite primăriei taxa de liberă trecere prin oraş, cu toate că intră doar în zona industrială. Ei cer ca străzile adiacente bulevardului Muncii, unde se află numeroase depozite, să fie exceptate de la plata taxei de tranzit. Unii transportatori descarcă zilnic marfă în zonă şi plătesc de fiecare dată taxa. Autorităţile spun că hotărârea privind taxa de tranzit ar putea fi modificată.

Autovehiculele cu masă mai mare de 7,5 tone trebuie să achite o taxă de 28 de lei pe zi dacă intră în Cluj-Napoca. În zona de nord a oraşului, transportatorii pot trece doar pe bulevardul Muncii fără să plătească.

Bulevardul muncii este drumul normal pentru masinile de mare tonaj, insa transportatorii se plang ca daca se abat cateva sute de metri pentru a intra in zona industriala trebuie se achite taxa de intrare in oras. acestora nu li se pare normal caci nu tranziteaza centrul municipiului

Transportatorii propun scoatere zonei industriale din hotărârea de consiliul local care prevede taxa de liberă trecere.

Unii dintre ei descarcă zilnic marfă în zona străzilor Plevnei şi Câmpina.

Şoferii spun că nu există niciun indicator care să-i avertizeze cu privire la taxă.

Reprezentanţii Primăriei spun că la această oră un autovehicul de mare tonaj trebuie să achite taxa chiar dacă intră doar în zona industrială. Autorităţile s-au arătat, însă, dispuse la un dialog cu transportatorii.

Taxa de liberă trecere costă 28 de lei şi permite accesul timp de 24 de ore în Cluj-Napoca, cu excepţia centrului istoric al oraşului.

 

Comenteaza