Tragedie pe centura Clujului. Accident cu doi morţi GALERIE FOTO/VIDEO

Tragedie pe centura Clujului. Accident cu doi morţi GALERIE FOTO/VIDEO
Două persoane şi-au pierdut viaţa şi trei autoturisme s-au făcut scrum, miercuri, pe centura Vâlcele-Apahida. Circulaţia în zonă a fost paralizată timp de trei ore.

Tragedia a avut loc în jurul orei 14, iar în accident au fost implicate două autotrenuri şi o dubiţă. Conform poliţiştilor, autotrenul care circula dinspre Vâlcele spre Apahida a intrat brusc pe contrasens şi s-a izbit frontal de camionul care circula regulamentar din sens opus. I-ar fi explodat un cauciuc, spun martorii de la faţa locului. În impact a intrat şi o dubiţă, care venea dinspre Apahida, şi nu a mai apucat să frâneze. Şoferul acesteia a reuşit să scape ca prin minune, cu doar câteva zgârieturi. A ieşit prin geamul din dreapta. Câteva momente mai târziu, toate cele trei autoturisme au fost cuprinse de flăcări. Focul s-a extins cu repeziciune, deoarece unul dintre autotrenuri transporta role de celuloză.

"Am reuşit să văd că de pe partea cealaltă brusc a intrat TIR-ul contrasens şi a lovit autotrenul care circula regulamentar", a povestit Radu Gherman, şoferul care a scăpat ca prin minune. Întrebat dacă se simte noroc că a rămas în viaţă, şoferul a replicat "Poate. Ăsta-i destinul".
Impactul a fost extrem de violent: cabinele celor două autotrenuri "s-au contopit", iar şoferii au murit arşi de vii între fiarele contorsionate. Pompierii au reuşit să decoperteze cele două cabine abia după două ore de la incident. Trupurile celor doi şoferi au fost carbonizate, fiind imposibil de identificat.

"ISU Cluj a fost solicitat pentru a interveni la un accident rutier pe centura Vâlcele-Apahida, în care au fost implicate două autotrenuri şi un autoturism mic. Unul dintre autotrenuri a aras în totalitate, la fel şi autoturismul mic. În cabinele celor două camioane au rămas au rămas prinse persoane, care au fost descarcerate ulterior. Flăcările au fost stinse. Noi am intrvenit cu trei autospeciale de pompieri şi două echipaje SMURD", a declarat Andrei Biriş, purtător de cuvânt al ISU Cluj.

La locul accidentului au fost prezente şi echipaje de la Criminalistică şi IML Cluj.

Circulaţia a fost blocată timp de trei ore, pe ambele sensuri de mers.

"În județul Cluj, circulația autovehiculelor a fost blocată pe ambele sensuri de deplasare ale DN 1N Apahida - Vâlcele, la kilometrul 13 + 250 metri, în apropierea localității Dezmir", s-a arătat într-o informare a centrului Infotrafic, din cadrul IGPR.

Oamenii adunaţi în număr mare la faţa locului spun că nu au mai văzut un asemenea accident.

 


Comenteaza