Traficul aerian pe Aeroportul Cluj este în creștere. Numărul total de destinații

Traficul aerian pe Aeroportul Cluj este în creștere. Numărul total de destinații

Nu mai puțin de 44 de destinații sunt disponibile, la ora actuală, de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj.

Directorul aeroportului clujean, David Ciceo, a vorbit, marți dimineață, în cadrul unei conferințe de presă organizată cu ocazia deschiderii centrului de vaccinare anti-COVID din zona terminalului sosiri, despre numărul de pasageri de pe aeroportul din Inima Transilvaniei.

„Traficul este în creștere. În momentul de față, suntem cam la 35% din capacitate, față de 2019. Ne așteptăm să avem aproximativ 800-900 de mii de pasageri, varianta optimistă ar fi un milion de pasageri. Acesta este trendul și în România. La începutul anului eram mai optimiști, am estimat pentru România aproximativ 10 milioane de pasageri, dar am revizuit estimările.

În toată România vom avea aproximativ 8 milioane de pasageri. În 2019, în țară au fost 24,7 milioane de pasageri. Cam în 4-5 ani vom reveni la traficul din 2019. Începând din luna iunie vom avea peste 100.000 de pasageri dus-întors, pe aeroportul din Cluj”, a declarat Ciceo.

Acesta a mai spus că pentru creșterea traficului aerian se bazează pe campania de vaccinare și așteaptă pașaportul de vaccinare, care va fi operațional, probabil, din luna iulie.

„În acest moment avem 44 de destinații, s-au reluat foarte multe din ele. Numărul de mișcări, adică de aterizări și decolări este de aproximativ 50-55%. Din păcate, la nivel european și mondial, gradul de încărcare este mai mic decât era înainte de pandemie. Facem eforturi împreună cu companiile aeriene pentru reluarea traficului”, a mai adăugat directorul Aeroportului Cluj.

Printre destinațiile reluate în urmă cu o săptămână se numără: Nuremberg, Frankfurt Hahn, Viena, Varșovia, Lisabona, Dublin, Bari, Larnaca, Koln, Berlin-Brandenbgur, ș.a.

Comenteaza