Traficant de droguri, devenit IT-ist la Cluj după ce a fost eliberat condiţionat

Traficant de droguri, devenit IT-ist la Cluj după ce a fost eliberat condiţionat

Un tânăr a scăpat de închisoare, după doar ceva mai mult de doi ani de detenţie. Vârsta, studiile şi promisiunea că se va angaja în domeniul IT la Cluj-Napoca le-au înmuiat inimile judecătorilor, care au decis eliberarea condiţionată.

În vârstă la momentul respectiv de doar 23 de ani, Andrei Bida a fost condamnat în iunie 2019 de Curtea de Apel Cluj la 5 ani de închisoare, fiind implicat într-o reţea de trafic internaţional de droguri. De la tânăr se confiscase o cantitate impresionantă de MDMA, respectiv 494 de comprimate, la care se adăugau cantităţi reduse de cannabis, amfetamină, cofeină şi pulbere de MDMA, alături de diverse echipamente utilizate în „meserie”. Tânărul a fost încarcerat la Iaşi, pedeapsa urmând să se finalizeze pe 25 mai 2023, luându-se în calcul şi perioada petrecută în arest preventiv, scrie ziaruldeiasi.ro.

La mijlocul lui iulie, când acesta a cerut liberarea, executase efectiv 1.079 de zile de închisoare. La acestea se adăugau 72 de zile bonus pentru condiţiile necorespunzătoare de detenţie şi 110 zile considerate executate ca urmare a muncii prestate. În total, avea deci 1.261 zile executate. Judecătorii au luat în calcul şi faptul că se afla la prima condamnare, ca şi diplomele de studii prezentate în instanţă. În plus, familia sa a dat asigurări că-l va sprijini până la obţinerea unor surse legale de venit, găsindu-i şi un loc de muncă în domeniul IT la Cluj-Napoca.

Comenteaza