Tot mai multe accidente grave cu trotinete electrice. Clujul, pe locul doi după București, în ultimii 5 ani

Tot mai multe accidente grave cu trotinete electrice. Clujul, pe locul doi după București, în ultimii 5 ani

Numărul accidentelor grave de circulaţie în care sunt implicaţi utilizatorii de trotinete electrice este în creştere în ultimii ani.

Anul trecut au avut loc 1.339 de accidente în care au fost implicate trotinete electrice, aproape dublu decât în 2021 când au fost 707 accidente.

În primele șase luni din acest an au avut loc deja 407 de astfel de incidente soldate cu 2 morți, 46 de răniți grav și 373 de răniți ușor.

Top 5 localități cu cele mai multe accidente în ultimii 5 ani. Clujul, pe locul doi după București

Bucureștiul este lider detașat la numărul de accidente în care sunt implicate trotinete electrice, cu peste 1600 de accidente în perioada menționată, urmată de Cluj-Napoca (152 de accidente), Iași (99 de accidente), Constanța (71 de accidente) și Galați (65 de accidente), scrie hotnews.ro.

În Capitală, cele mai multe accidente au avut loc în Sectorul 1 (481 de accidente), urmările fiind 88 de răniți grav și 404 de răniți ușor.

În Cluj-Napoca au avut loc 152 de accidente soldate cu 2 morți, 22 de răniți grav și 136 de răniți ușor.

Cifrele au fost furnizate luna trecută de Ministerul Afacerilor Interne în urma unei interpelări a unui deputat PSD care a solicitat în luna iunie din acest an situația accidentelor în care au fost implicate trotinete electrice în ultimii 5 ani.

Comenteaza