Tişe: Cluj Arena va fi omologat conform normelor europene şi fără balustrade de protecţie

Tişe: Cluj Arena va fi omologat conform normelor europene şi fără balustrade de protecţie
Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ), Cluj Arena va va fi omologat conform normelor europene, şi fără balustrade de protecţie, în ciuda faptului că Dan Canta a solicitat inaugurarea stadionului doar după montarea acestor balustrade.

Consilierul PSD, Dan Canta, a solicitat în plenul de şedinţă ca stadionul să fie inaugurat doar după ce vor fi montate balustradele de siguranţă de la etajul superior al arenei. " Vă reamintesc că noi am aprobat prin hotărâre atât montarea acestor balustrade, cât şi sistemul de wireless fără de care presa nu îşi va putea face datoria. De aceea vă solicit să identificaţi surse de finanţare pentru aceste obiective. Dacă nu putem anul acesta, măcar pentru anul viitor, altfel riscăm să se întâmple o catastrofă, pentru că fără aceste balustrade, spectatorii sunt în pericol", a spus Canta.

Preşedintele CJ a susţinut că, deşi aceste balustrade au fost revăzute în lucrările suplimentare de la stadion, pentru ele nu s-au aprobat şi costurile. "Aşa cum am negociat cu constructorul pentru toate celelalte obiective prevăzute în hotărârea care priveşte lucrările suplimentare la stadion, tot aşa ar fi trebuit să negociem un preţ şi pentru balustrade", a spus Tişe.

Tişe a mai precizat că nici stadionul din Bucureşti nu a fost prevăzut cu balustrade. "Cel puţin stadionul nostru va avea balustrade de protecţie în zona treptelor, în timp ce stadionul din Bucureşti nu dispune deloc de balustrade. Noi avem şi scaune rabatate, care permit accesul a două persoane pe culoar, în timp ce bucureştenii nu au aşa ceva", a mai spus preşedintele Consiliului. Acesta a dat asigurări că stadionul va fi omologat conform normativelor europene şi fără aceste balustrade.

Comenteaza