TIFF. Se deschide competiţia locală a festivalului. Vezi unde te poţi înscrie

TIFF. Se deschide competiţia locală a festivalului. Vezi unde te poţi înscrie
Competiţia locală a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), destinată pasionaţilor de film din Cluj, a fost deschisă astăzi.

Competiţia a fost iniţiată anul trecut, la a noua ediţie a festivalului, şi urmăreşte promovarea şi susţinerea creaţiilor artiştilor care vin din zona artelor vizuale şi care, până acum, nu au avut şansa de a fi vizionate în cadrul festivalului.

Competiţia este adresată cineaştilor amatori sau profesionişti, care locuiesc, lucrează sau studiază în prezent în orice localitate din judeţul Cluj. Aceştia trebuie să trimită până cel târziu în 15 mai filme pe orice temă, cu lungimea maximă de 30 de minute, într-unul dintre formatele MPEG2, AVI sau MOV. Producţiile trebuie să fie realizate în perioada 7 iunie 2010 - 15 mai 2011 şi să fie subtitrate sau dublate în limba română. O parte dintre filmele care intră în selecţia finală va fi prezentată la Fabrica de Pensule. Fabrica de Pensule va acorda o Menţiune Specială - Paradis Personal, filmului care reuseste sa ofere o viziune creativa asupra a ceea ce reprezinta un paradis sau univers personal - indiferent dacă spaţiul pe care îl reprezintă este restrâns la o fantezie sau reflectă spaţiul realităţii imediate, social ori urban.

Cea mai bună creaţie va fi desemnată de un Juriu alcătuit din trei personalităţi din mediul cinematografic românesc şi recompensată în cadrul unei Ceremonii de Premiere organizată la Fabrica de Pensule.

Producţiile trebuie trimise la sediul festivalului din spaţiul RomâniaFilm, din Piaţa Unirii 24.

Comenteaza