Tichie de mărgăritar: podul pietonal spre Grigorescu, cu găuri în podea dar iluminat arhitectural FOTO

Tichie de mărgăritar: podul pietonal spre Grigorescu, cu găuri în podea dar iluminat arhitectural FOTO
Podul pietonal care face legătura între cartierele Plopilor şi Grigorescu din Cluj-Napoca este iluminat noaptea, de la începutul acestei săptămâni. Podul e însă degradat iar lucrările ar trebui să fie mai ample, reclamă un clujean.

"Podul avea nevoie de o îmbunătăţire, dar treaba e făcută doar pe jumătate", spune clujeanul Silviu Cristea. "Pilonii podului şi podeaua sunt într-o stare de degradare avansată. Arată bine de la depărtare, dar când calci pe el te cuprinde spaima". Ai şi motive, spune el: în multe locuri podeaua e găurită, iar o porţiune de fier pe care calcă pietonii e ruptă. "Într-un loc podeaua e fisurată, există riscul unor accidentări".

Iluminatul ornamental a fost asigurat de Neon Lightning printr-un contract cu valoarea de  64.000 de lei. "A fost mai scump pentru că s-au cumpărat corpuri economice, care sunt scumpe dar consumă mai puţin, aşa că vom câştiga pe termen lung", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei, Oana Buzatu. În ce priveşte îtnreţinerea pentru podea şi balustrade, aceasta a costat 2.000 de lei, adaugă Buzatu, bani care sunt asiguraţi din programul de întreţinere al Primăriei. "Lucrările nu sunt încă gata, dar va fi un pod reabilitat,  ca podul Elisabeta, şi va fi decorat cu semne zodiacale", spune Buzatu.

 

Amintim, un alt pod peste Someş, Elisabeta, a fost iluminat în urmă cu un an. Atât aparatele de iluminare a căilor pietonale, cât şi aparatele de iluminat arhitectural de pe podul Elisabeta sunt echipate exclusiv cu lămpi LED, ce nu depăşesc un consum de 1 kW pe oră. Primăria a atribuit contractul de lucrări pentru reabilitarea acestui obiectiv societăţii Dupex, pentru 56.800 de lei.

Vezi aici mai multe fotografii

Etichete
Comenteaza