The Color Run, maratonul care a umplut Clujul de culoare - GALERIE FOTO

The Color Run, maratonul care a umplut Clujul de culoare - GALERIE FOTO
Clujul a fost colorat duminică de un eveniment inedit desfăşurat chiar în centrul oraşului. Este vorba despre The Color Run, o cursă de 5 kilometri, în cadrul căreia participanții au fost vopsiți din cap până-n picioare în diverse culori, la finalul fiecărui kilometru parcurs.

The Color Run este o cursă ce se organizează în ţări din întreaga lume, iar în 2014 a ajuns şi în România. Evenimentul înseamnă distracţie şi energie pozitivă, dar şi promovarea unui stil de viaţă sănătos. Peste 1.500 de clujeni au acceptat provocarea şi au fost prezenţi la eveniment.

"Astăzi avem la Cluj un eveniment foarte special în România, The Color Run se numește, este un eveniment lansat în 2012 în America și care a ajuns anul acesta și în România. Primul eveniment a avut loc în aprilie la București, iar acum a venit rândul Clujului. Sunt peste două milioane de participanți în toată lumea, e o cursă necompetitivă de cinci kilometri, iar la fiecare kilometru oamenii sunt vopsiți cu o pudră colorată și ajung la sfârșit, unde e un mare festival cu pudră colorată și muzică.

Oamenii vin aici să se simtă bine, nu vin să doboare recorduri de viteză, vin doar să se distreze și să se coloreze, deci este cea mai fericită cursă și chiar acesta este motoul nostru: suntem cei mai fericiți alergători din lume", precizează Radu Condrea, organizator al evenimentului.

Principala regulă a cursei a fost aceea ca participanţii să înceapă maratonul îmbrăcaţi în haine albe şi să îl termine cât mai coloraţi. La fiecare kilometru, alergătorii au fost stropiţi din cap până-n picioare în diverse culori.

Alergătorii au fost bucuroşi de participarea eveniment şi s-au aratat încântaţi de organizare, iar unii dintre ei au venit chiar de la sute de kilometri distranţă pentru a participa la cel mai colorat maraton din inima Transilvaniei. "Am ales să particip pentru că mi se pare multă distracție, nu neapărat pentru alergat, ci pentru culoare. Am venit din Sighetu Marmației pentru asta și a fost chiar super fain. Aștept și ediția de anul viitor", spune un participant venit de la sute de kilometri distanță pentru a lua pulsul evenimentului.

Distracția a fost cuvântul cheie al festivalului, iar participanții s-au arătat mulțumiți de alegerea făcută. "Mi se pare un eveniment foarte drăguț și mă bucur să văd ca a venit așa multă lume și alerg de obicei așa că am zis că e un motiv în plus pentru care să particip", spune una din clujencele prezente.

Distracţia a continuat şi după terminarea cursei de 5 kilometri, la festivalul din Piaţa Unirii, cu muzică, aerobic, dans, culori şi voie bună. Explozia de culori a fost prezentă şi la festival, unde participanţii, înarmaţi cu pudră colorată, au creat un nor multicolor. Pudra folosită pe întrega durată a evenimentului este pe bază de făină de porumb şi conţine coloranţi folosiţi în alimentaţie, aşadar nu reprezintă niciun pericol pentru participanţi.

Traseul a fost următorul: P-ţa Unirii Vest - P-ţa Unirii Nord - str. Iuliu Maniu - Baba Novac - M. Kogălniceanu - B-dul Eroilor. Întoarcere - B-dul Eroilor - Universităţii - I.C. Brătianu - Baba Novac - M. Kogălniceanu - Potaisa - I.M. Klein - Napoca - S. Micu - I. Bob - I. Ratiu - Napoca - P-ţa Unirii (Sosire).

Participanţii au fost nevoiţi să scoată din buzunare între 60 şi 95 de lei, în funcţie de perioada în care şi-au achiziţionat biletul, iar accesul la festivalul din Piaţa Unirii a fost restricţionat de garduri de doi metri înălţime.

 

Comenteaza