Test drive pe două loturi ale Autostrăzii A10 Sebeș-Turda FOTO/VIDEO

Test drive pe două loturi ale Autostrăzii A10 Sebeș-Turda FOTO/VIDEO
Asociaţia Pro Infrastructura a publicat o filmare de la bordul mașinii de pe loturile 4 și 3 ale Autostrăzii A10 Sebeș-Turda.

"Lotul 3 este aproape gata. Constructorul (Tirrena Scavi) își propune să finalizeze șantierul în această lună. Vom vedea dacă responsabilii din CNAIR îl vor deschide în cel mai scurt timp posibil sau vor aștepta finalizarea pe lotul 4 acolo unde constructorul (Porr) trebuie să lucreze non-stop pentru remedierea alunecării", scriu reprezentanţii ONG-ului. 

Amintim că execuţia pe lotul 3 al Autostrăzii A10 Sebeș - Turda este pe ultima sută de metri (aplicare marcaje rutiere, instalare parapete de protecție, panouri fonoabsorbante și indicatoare rutiere).Lotul are în total 12,45 km, însă vom putea folosi doar 8,5 km între nod Decea și nod Aiud. Restul de 4 km, după nod Aiud, spre sud, vor putea fi deschiși circulației abia când lotul 2 al A10 va fi gata (abia prin 2019 cel mai probabil).

Şi lotul 4 din Autostrada A10 Sebeș-Turda, între nod Turda și nod Decea, construit de Porr, este aproape de finalizare, însă a fost afectat de o alunecare urâtă a unui deal care a angrenat nu doar taluzul unui debleu, ci și aliniamentul autostrăzii.

ZIUA de Cluj a scris, în exclusivitate, despre problemele de pe A10:

Porr Construct susține că alunecarea de teren de la limita județelor Alba și Cluj, despre care Ziua de Cluj a scris în exclusivitate, va fi stabilizată și că inaugurarea tronsonului 4 nu va fi întârziată: "Există o alunecare de teren, dar s-au demarat studiile geotehnice, iar lucrările vor fi terminate așa cum s-a anunțat, anul acesta". Constructorul a dezvăluit pentru ZIUA de CLUJ că au existat nu una, ci opt alunecări de teren pe acest tronson din A10.

Mai multe detalii AICI!

Lotul 4 al Autostrăzii Sebeș - Turda se întinde pe 16,3 km, de la nodul Decea până la Turda şi este construit de asocierea Porr Construct - Porr Bau, în timp ce lotul 3 are 12,5 km, de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea. Constructor este asocierea Tirrena Scavi - Societa Italiana per Condotte d'Acqua. Dacă aceste două tronsoane vor fi gata la timp, șoferii vor putea circula din iarnă pe 4 benzi între Turda și Aiud.

Autostrada Sebeș-Turda:

Lot 1 - 17,0 km - de la intrarea pe autostradă în Sebeş până la Pârâul Iovului
Constructori: asocierea Impresa Pizzarotti - Pomponio
Cost: 541 mil. lei, fără TVA

Lot 2 - 24,3 km - de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud
Constructori: asocierea Aktor - Euroconstruct Trading
Cost: 549 mil. lei, fără TVA.

Lot 3 - 12,5 km - de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea
Constructori: asocierea Tirrena Scavi - Societa Italiana per Condotte d'Acqua
Cost: 420 mil. lei, fără TVA

Lot 4 - 16,3 km - de la nodul Decea până în Turda
Constructori: asocierea Porr Construct - Porr Bau
Cost: 470 mil. lei, fără TVA

 

Comenteaza