Terorizați de un chef cu artificii din Grigorescu. "Am făcut plângere la poliție"

Terorizați de un chef cu artificii din Grigorescu. "Am făcut plângere la poliție"

Clujenii din cartierul Grigorescu au reclamat că o petrecere care a avut loc acolo s-a finalizat cu focuri de artificii care au terorizat atât locuitorii, cât și animalele din zonă.

"Seara, la ora 18:00 și ceva, pe dealul deasupra cartierului Grigorescu, niște psihopați au început bubuieli infernale de artificii; atât am putut afla că s-a sărbătorit Revelionul Chinezesc după zodiac, Anul Bivolului.

Plimbarea noastră a fost groaznică, iar câinele meu a intrat în convulsii, dar spre norocul nostru ne-am refugiat într-o scară de bloc, unde niște oameni empatici ne țineau partea, dar nimeni nu știa ce se întâmplă cu aceste artificii imbecile.

După asta încă îi era rău; abia am scurtat plimbarea urcând spre Kaufland Mănăștur. Apoi s-a calmat, dar cu greu... Dacă știți detalii despre cine erau făptașii ar fi bine, dar deja am făcut sesizări la poliție, vreau că psihopații să plătească", a relatat un clujean aflat în zonă.

"A fost groaznic, a durat minute bune. Poliția a dormit bine în post de pe la ora 18:00, că nu am văzut reacții", a replicat și altă clujeancă. La finele anului trecut, primarul Clujului, Emil Boc, a spus că au fost angrenate patrule în cartiere pentru a-i opri pe cei care abuzează de petarde și pocnitori, dar și că speră ca "guvernul să ia taurul de coarne și să modifice legislația".

Acesta a menționat că îi înțelege pe clujenii care se plâng de folosirea abuzivă a produselor pirotehnice, dar că primarul nu poate interveni în schimbarea legislației care permite comercializarea petardelor tot anul. Nu este admisibil să se vândă tot anul artificii.

Măcar pe vremuri se vindeau numai în 30 și 31 decembrie, acum pot să vândă și să cumpere cumpere tot anul, să-și facă provizii de artificii, iar iresponsabilitatea unora întrece orice măsură. Voi fi întotdeauna de partea celor care  susțin chiar interzicerea lor, dar nu primăria poate interzice vânzarea acestora", a declarat edilul. 

Comenteaza