Terapie cu ajutorul cailor pentru copii cu dizabilităţi VIDEO

Terapie cu ajutorul cailor pentru copii cu dizabilităţi VIDEO
Mai mulţi copii cu dizabilităţi, precum autismul, sindromul Down sau tulburarea emiţională, beneficiază la Cluj de şedinţe de terapie cu cai, efectuate de o asociaţie din Aiud.

Asociaţiei Hip Tep din Aiud a benficiat pentru proiectul respectiv de o finanţare de 10.000 de lei în cadrul Programului Mol pentru sănătatea copiilor. A treia ediţie a programului, derulat de Fundaţia pentru Comunitate şi compania petrolieră amintită, a fost lansată astăzi la Cluj.

"Prin intermediul terapiei cu cai, muşchii copilului se fortifică, coordonarea se ameliorează, se reduce spasmicitatea, se îmbunătăţeşte atenţia şi memoria, întrucât efectuăm exerciţii pe care apoi le reluăm. Copilul îşi îmbunătăţeşte încrederea în sine şi este mult mai atent la ce se-ntâmplă în jurul lui", a specificat Csilla Balogh, cea care conduce, împreună cu soţul ei, asociaţia. Prin intermediul finanţării obţinute în cadrul programului amintit, şapte copii cu diferite dizabilităţi, între care autism, distrofie musculară, sindrom Down sau tulburare emoţională, beneficiază de şedinţe gratuite de terapie cu cai, care au loc în spaţiul amenajat într-un sat de lângă Aiud.

"Efectul terapiei s-a văzut la Alex la practicarea înotului. La început el doar astătea în colac, dar după terapie am văzut că ştie ce are de făcut", a explicat Sorina P., mama unui copil de 9 ani care suferă de tulburări de autism şi care participă la şedinţele de hipoterapie organizată de asociaţia din Aiud.

Până pe 21 octombrie, organizaţiile non-guvernamentale care derulează proiecte de terapie emoţională sau prin artă pentru copii care sunt afectaţi de boli cronice, care suferă de dizabilităţi sau se recuperează după afecţiuni grave, pot depune cereri de finanţare pentru proiecte pe care urmează să le implementeze în intervalul 30 noiembrie 2011 - 21 octombrie 2012.

Etichete
Comenteaza