Teatru radiofonic şi volume de portative, la Gaudeamus, deschis de azi până duminică la Cluj FOTO / VIDEO

Teatru radiofonic şi volume de portative, la Gaudeamus, deschis de azi până duminică la Cluj FOTO / VIDEO
Produsele conexe cărţilor propriu-zise îşi găsesc şi ele locul la târgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, inaugurat astăzi în Piaţa Unirii: cd-urile de teatru radiofonic şi volumele de partituri sunt două dintre exemple.

CD-urile cu teatru radiofonic sunt şi în acest an parte integrantă a ofertei editurii Casei Radio. Clujenii pot (re)asculta piese de Ibsen, Gogol sau I.L. Caragiale difuzate în urmă cu câteva decenii la radio, având ca protagonişti nume cunoscute din teatrul românesc.

O altă prezenţă care iese din rândul cărţilor clasice, chiar dacă este vorba tot de volume, dar de partituri, este cea a editurii Grafoart - librăria muzicală George Enescu. Aici, cei mici dar şi cei mari, studenţi sau deja muzicieni profesionişti, pot găsi numeroase parituri muzicale, de la cele adresate începătorilor în studiul pianului, la piese ale unor compozitori clasici, precum Ceaikovski sau Schumann, respectiv la Scott Joplin.

"Suntem singura librărie din România care ne ocupăm cu partituri. Cele proprii costă 20 de lei, iar cele realizate în colaborare ajung la 50-60 de lei", specifică un reprezentant al librăriei.

La standurile Târgului de Carte Gaudeamus Cluj-Napoca sunt prezenţi în total 89 de expozanţi, în creştere faţă de anul trecut, care oferă volume de beletristică, spiritualitate, cărţi de specialitate, cărţi pentru copii. Unele edituri practică din start un preţ redus faţă de cel de librărie (cel mai recent volum al lui Vasile Sebastian Dâncu costă 30 de lei la standul din târg al Eikon, faţă de 40 de lei în mod obişnuit, în timp ce editura Rao oferă o reducere gradată, între 15-35%, în funcţie de numărul de volume achiziţionat.

Târgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca este deschis între 17-21 aprilie în Piaţa Unirii.

Etichete
Comenteaza