Update Țeapă cu premii de mii de euro și telefoane mobile la Cluj

Țeapă cu premii de mii de euro și telefoane mobile la Cluj

Doi bărbați au fost reținuți de polițiști după ce i-au promis unei clujence premii de mii de euro, recomandându-se drept angajați ai unei societății de servicii de telefonie, dar condiționând premiul de cumpărarea unor coduri de reîncărcare.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

UPDATE - IPJ CLUJ: Față de bărbatul de 42 de ani, din județul Mureș, reținut în cursul zilei de 11 februarie pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, magistrații din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca au dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

_______________________

Potrivit polițiștilor, joi, în jurul orei 12.00, o femeie de 66 de ani, din Cluj-Napoca a sesizat poliția cu privire la faptul că ar fi fost contactată telefonic de către o persoană de sex masculin, care, recomandându-se angajatul unei societății de servicii de telefonie, sub pretextul că ar fi câștigat un premiu în valoare de 4.000 de euro și un telefon mobil, i-ar fi solicitat acesteia achiziționarea unor coduri de reîncărcare, pe care ulterior să le transmită acestuia.

În continuare, cel în cauză i-ar fi solicitat achitarea unui mandat poștal în valoare de 1.200 de lei, cu scopul de a confirma premiul câștigat. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 1.750 lei.  

În aceeași zi, poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 4 Poliție au depistat și reținut 2 bărbați bănuiți de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, respectiv complicitate la înșelăciune, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal. 

În baza investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit traseul sumei de bani depuse prin mandatul poștal, iar în colaborare cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târnăveni au organizat un flagrant la un oficiu poștal din municipiul Târnăveni, unde cei doi bărbați de 38, respectiv 42 de ani, din județul Mureș, au fost surprinși în timp ce încasau suma de 1.200 de lei. 

Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați Parchetului de pe langa Judecătoria Cluj-Napoca, în vederea dispunerii măsurilor preventive prevăzute de lege.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza