La Cluj se practică izolarea sub cerul liber. Familia nu o primeşte în casă, iar autorităţile "nu au ce să facă"

La Cluj se practică izolarea sub cerul liber. Familia nu o primeşte în casă, iar autorităţile "nu au ce să facă"

Se întâmplă în satul Luna de Jos, comuna Dăbâca. O femeie recent revenită în ţară din Spania nu este primită de rude în casă de teama COVID-19.

Femeia, întoarsă recent din Spania, a dormit pe pământul gol, sub cerul liber, și a primit de mâncare de la niște săteni, în prima noapte. Fiul său i-a adus o căruță din lemn acoperită cu o folie de nailon, unde femeia doarme.

”A venit luni seara din Spania. Are în sat un băiat care are copii și are și frați, dar nu o primește nimeni în casă de teama COVID. Le e frică de boală, de virus. În prima noapte a dormit sub cerul liber, pe pământul gol și îi frig afară”, spune o vecină din sat.

Femeia a sunat la 112, iar de la ambulanță i s-a răspuns că nu au competență și au îndrumat-o spre poliție. Polițiștii au discutat cu femeia și i-au spus să meargă miercuri la Primăria Dăbâca pentru a fi ajutată.

Primarul comunei Dăbâca, Emil Cioban, a declarat că știe despre cazul femeii, dar că nu are ce să facă. ”Femeia a venit din Spania, a intrat în țară pe la Arad, trebuia să stea 14 zile în izolare. Noi nu am avem un spațiu unde să îi oferim cazare”, a precizat Cioban.

Totuși, edilul a afirmat că va căuta o soluție, sperând și în implicarea liderilor din comunitatea romă din localitate, mai ales că vremea este în curs de răcire.

Comenteaza