Foto Taximetriştii din Cluj strâng donaţii pentru procesul cu Uber

Taximetriştii din Cluj strâng donaţii pentru procesul cu Uber

Taximetriştii strâng donaţii pentru a continua procesul cu Uber după ce, la finalul lunii iunie 2018, serviciul ridesharing de a fost interzis în Cluj-Napoca. Decizia Tribunalului Specializat nu este definitivă, iar reprezentanţii companiei internaţionale au anunţat că vor face apel. 

 

De 15.000 de lei au nevoie taximetriştii clujeni pentru a continua procesul cu gigantul Uber, aşa că au decis să pună la dispecerate cutiuţe cu donaţii. "După cum ştiţi, s-au adunat 4.000 de lei din minimul de 15.000 necesari pentru apel. Haideţi să cotizăm şi cei care nu au fost săptămâna trecută pentru a face un bine necesar taximetriei!", transmite Asociația Taximetriștilor Cluj, înainte de întâlnirea săptămânală a membrilor. 

Poza noua 11.07.2018

Serviciul de ridesharing de la Uber s-a lansat oficial la Cluj-Napoca în august 2016, veste care a nemulţumit încă din prima zi comunitatea taximetriştilor din oraş.

”Dispune încetarea şi interzicerea practicilor de concurenţă neloială desfăşurate de pârâtele SC Uber Systems România SRL şi Rasier Operations B.V, constând în furnizarea de servicii în domeniul transportului, implicând transportul de persoane fără deţinerea autorizaţiilor legale, pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Dispune publicarea dispozitivului prezentei hotărâri într-un ziar de largă circulaţie, pe cheltuiala pârâtelor. Obligă pârâtele la plata în favoarea intervenienţilor a sumei de 60 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxă judiciară de timbru. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare”, se arată în documentul Tribunalului Cluj.

Oficialii Uber s-au declarat dezamăgiţi de decizia Tribunalului Specializat Cluj şi au anunţat că vor depune apel, precizând, totodată, că vor continua dialogul cu autorităţile şi vor face paşi proactivi către un model licenţiat. Potrivit unui comunicat al Uber România, este nevoie ca servicii precum Uber să fie reglementate.

Comenteaza