Taximetriştii de la Aeroport, traşi de ureche de poliţişti

Taximetriştii de la Aeroport, traşi de ureche de poliţişti
Taximetriştii din zona Aeroportului Internaţional "Avram Iancu" Cluj-Napoca au avut parte astăzi de o surpriză neplăcută: în loc să câştige bani de la clienţii, au fost taxaţi de poliţiştii locali.

În urma unui control al Poliţiştilor locali de la Serviciile Inspecţie comercială, Control Trafic rutier şi Ordine şi siguranţă publică, efectuat în colaborare cu reprezentanţi ai Poliţiei Transporturi, cu scopul de prevenire şi combatere a activităţilor ilegale desfăşurate în oraş, a plouat cu amenzi. Taximetriştii din zona Aeroportului fiind sancţionaţi cu peste 4500 de lei.

"Cu ocazia acestor controale, au fost încheiate 13 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare totală de 4540 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2003, ale H.C.L. nr. 109/2010 şi ale HCL nr. 90/2010 şi O.U.G. nr. 195/2002 republicată. De asemenea, au fost ridicate 3 autovehicule care staţionau neregulamentar în staţiile de transport în comun", au transmis reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca.

Principalele nereguli constatate de poliţişti au fost legate de lipsa autorizaţiilor prevăzute de lege pentru desfăşurarea activităţii de taximetrie, nerespectarea standurilor aprobate, lipsa asigurării obligatorii de răspundere civilă auto, refuzarea clientului privind efectuarea unei curse în interiorul localităţii şi lipsa ecusonului.

Comenteaza