Tătaru, pe litoral: E posibil ca Vama Veche și alte zone să devină focare

Tătaru, pe litoral: E posibil ca Vama Veche și alte zone să devină focare

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus, miercuri, la Constanţa, că există posibilitatea ca aglomerările de pe litoral să devină focare și a atras atenția încă o dată asupra respectării regulilor de distanțare socială și igienă.

Întrebat dacă Vama Veche și alte zone aglomerate de pe litoral ar putea deveni focare COVID-19, ministrul Tătaru a spus că există această posibilitate.

"Există posibilitatea să devină focare. (...) Chiar dacă nu mai există cadru legislativ pentru perioada imediat următoare, turiștii trebuie să respecte aceleași reguli. Cei care sunt asimptomatici sau care cer externarea să meargă în izolare voluntară măcar 14 zile. Cei care se simt rău să se prezinte la unitățile de primiri urgențe, să evalueze starea de sănătate. Tot ceea ce înseamnă contact fizic prelungit, nepăstrarea unei distanţări fizice, pot face o transmitere. Simptomatologia într-o infecţie COVID începe din a doua până în a zecea zi. Turiștii se pot distra în condiţiile şi în normele pe care le-am stabilit cu cei de la HORECA. Am stabilit nişte norme de desfăşurare şi funcţionare atât a plajelor, teraselor, cât şi a hotelurilor", a declarat Nelu Tătaru, la Constanța.

 

Comenteaza