Tătaru, detalii despre al doilea val de relaxare. Când se vor redeschide terasele şi plajele

Tătaru, detalii despre al doilea val de relaxare. Când se vor redeschide terasele şi plajele
| Foto: Visit Cluj

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat că dacă se menține trendul descendent al numărului de noi îmbolnăviri, se va lua în calcul implementarea unui al doilea val de relaxare. 

 ”Deocamdată nu se pune problema (n.red.- instituirea unor noi restricţii) , noi gestionăm şi evaluăm rezultatele fiecărei zile. Duminică am avut 213 cazuri noi, luni tot 213. În schimb, a scăzut numărul persoanelor internate la terapie intensivă - 177. Încă suntem în perioada în care evaluăm weekendul trecut, de la prima perioadă de relaxare, urmând ca de poimâine (miercuri – n.red.) să evaluăm şi să gestionăm zilele care au urmat. Suntem într-o perioadă de relaxare, în care sunt respectate poate mai puţin unele reguli de distanţare sau purtarea măştii în anumite incinte, în mijloacele de transport în comun sau la locul de muncă şi ne vom adapta după fiecare zi. În condiţiile în care vom avea un număr de cazuri în scădere, de la o zi la alta, ne gândim la o altă perioadă de relaxare, de exemplu, deschiderea teraselor de la 1 iunie. De la 15 iunie, ne gândim la deschiderea plajelor”, a declarat Nelu Tătaru pentru B1tv.

Întrebat despre reluarea zborurilor externe, Nelu Tătaru a precizat că se discută acest aspect cu Ministerul Transporturilor şi cu ţările cu care avem legături aeriene.

”Discutăm cu Ministerul Transporturilor, precum şi cu ţările terţe cu care avem legături aeriene. În măsura în care condiţiile din aceste ţări nu impun izolări sau carantinări, atunci şi la noi se va discuta acest lucru. Noi avem izolare la domiciliu pentru 14 zile pentru toţi cei care vin din străinătate. Nu mai există zone roşii sau zone galbene, totul e mai degrabă o zonă galbenă, având în vedere că avem izolare la domiciliu”.

Ministrul a subliniat că toate măsurile depind de evoluia numărului de cazuri şi de respectarea măsurilor pentru limitarea pandemiei.

Comenteaza