Tată şi doi copii minori, dispăruţi în zona lacului Tarniţa. Se ia în calcul varianta unui suicid GALERIE FOTO / VIDEO

Tată şi doi copii minori, dispăruţi în zona lacului Tarniţa. Se ia în calcul varianta unui suicid  GALERIE FOTO / VIDEO
Un bărbat de 48 de ani este bănuit că şi-a înecat în Tarniţa doi copii, de 3 şi 15 ani, după care s-a sinucis. Poliţia a găsit la domiciliul acestuia o înregistrare video de adio. Mama micuţei Alexandra a făcut apel pe Facebook.

Conform oamenilor legii, se pare că este vorba despre un caz de suicid.

"Bărbatul şi cei doi copii au fost daţi dispăruţi aseară. Copii proveneau din realţii diferite. La domiciliul din Floreşti a fost găsită o înregistrare video, care conţine un mesaj de adio. În acest moment se efectuează cercetări" a declarat Anca Sidonia Purdea, purtător de cuvânt al IPJ Cluj.

Mai multe echipaje ISU îi caută în acest moment pe cei trei pe lac și în zona barajului.

UPDATE ora 11.44: Dispariţia celor trei a fost anunţată la 112, ieri în jurul orei 18, de băiatul cel mare al bărbatului. Conform oamenilor legii, la finalul înregistrării video, bărbatul le transmite mamelor celor doi copii dispăruţi că nu îşi vor mai vedea copiii: "Îi vedeţi cum se joacă? Nu o să-i mai vedeţi".

UPDATE ora 11.50: Bărbatul se numea Nicolae Lăpuşte şi este angajat la Hidrocentrala din Mărișel. Un cunoscut de-al său a spus pentru ziuadecj.ro că acesta avea datorii mari, un apartament luat în rate înainte de criză.

Se pare că băiatul de 15 ani, Flavius, avea probleme psihice. Fetiţa se numeşte Alexandra.

UPDATE ora 11.58: Concubina bărbatului, mama fetiţei de trei ani, care este studentă la Cluj, a venit de dimineaţă în zona în care se fac căutările.

UPDATE ORA 12.27: Scafandrii au găsit în urmă cu puţin timp o jucărie de culoare portocalie. Bunicul fetiţei dispărute, prezent şi el în locul în care se desfăşoară căutările, a spus că nu este jucăria nepoatei sale.

UPDATE ora 13.00: Unul dintre colegii de muncă a bărbatului dispărut şi prieten din copilărie a povestit că nu se aştepta la o asemenea faptă din partea acestuia.

"De 12 ani lucrăm efectiv împreună, dar ne ştim de când eram copii. Am crescut împreună în localitatea Lăpuşteşti, din comuna Râşca. Nu ştiu să mai fi avut tentative de acest gen. Din comportamentul de la servici nu arăta nimic îngrijorător. Avea probleme financiare, a trecut şi printr-un divorţ, iar acum trăia în concubinaj cu mama fetiţei. Ea e mai tânără. În timpul liber lucra ca şi taximetrist, câte 3-4 ore", a spus Ioan Lăpuşte.

UPDATE ora 13.30 Mama micuţei Alexandra, Klaudia Nagy, a făcut un apel pe Facebook pentru găsirea copilei de doar 3 ani (foto): "vă rog să distribuiţi, fetiţa mea e disparută deja de 14 ore dacă aţi văzut-o cumva vă rog să sunaţi la nr: 0747011445 sau să apelaţi 112"

UPDATE 14.00 "În ultimii ani părul i s-a albit, s-a grizonat, deşi nu era aşa bătrân. Nu ştiam să aibă probleme psihice. A avut o firmă de taximetrie, pe care a închis-o încet-încet, din cauză că nu prea mergea", a declarat, pentru ziuadecj.ro, un alt consătean de-al lui Nicolae Lăpuşte. Cel bănuit că şi-a ucis copiii era poreclit "Nicolae Amărocului".

UPDATE ora 15.05: În urmă cu câteva minute, Klaudia Nagy a mai postat o poză pe Facebook (foto2) cu următorul mesaj: "28 de ore de la dispariţie, vă rog să sunaţi la nr. de urgenţă 112 imediat dacă o vedeţi!".

UPDATE ora 15.26: Semnalmentele fetiţei dispărute: 3 ani, înălţime 1 metru, aprox. 16 kg, blondă, ochi albaştri.

UPADTE ora 16.50: Echipele de salvare au oprit căutările celor trei din cauza stratului gros de gheaţă de pe lac. Scafandrii şi echipajele ISU vor continua căutările mâine dimineaţă.

Vom reveni cu detalii.

Comenteaza