Târgul Produs de Cluj „oprește” la Sibiu

Târgul Produs de Cluj „oprește” la Sibiu
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consiliul Județean Cluj desfășoară, în aceste zile, cea de-a IV-a ediție a Târgului Produs de Cluj la Sibiu, eveniment dedicat promovării micilor întreprinzători locali care conservă tradițiile culinare și meșteșugărești locale.

Manifestarea expozițională are loc în parcarea Shopping City Sibiu, partener al evenimentului, până duminică, 5 iunie, și este derulată prin intermediul Asociației Produs de Cluj.

Pentru noi, clujenii, prezența la un târg cu produse tradiționale locale la Sibiu este un succes înainte de orice alte concluzii. Oricine poate ajunge aici, dar nu oricine revine, așa că această nouă ediție a Târgului Produs de Cluj la Sibiu este confirmarea valorii pe care noi și partenerii noștri am demonstrat-o deja. Oferta noastră are ca prioritatea calitatea, grija față de semeni și sănătatea lor.

Și nu vom obosi în a spune că sprijinirea economiei locale, a micilor întreprinzători, este una din cheile spre dezvoltarea durabilă și consolidarea clasei de mijloc. Ne bucurăm ca, și de aceasta dată, mediul privat acordă sprijin administrației locale, suntem convinși că împreună chiar putem trece peste greutățile presupuse de perioada și evenimentele pe care le trăim”, a transmis liderul CJ Cluj, Alin Tișe.

La această ediție a Târgului Produs de Cluj la Sibiu sunt prezenți aproximativ 40 de mici întreprinzători clujeni și sibieni care expun produse de artizanat și preparate alimentare provenite din microfermele și ateliere proprii. Ei oferă preparate tradiționale locale, gătite după rețete de familie. Apicultorii și viticultorii sunt și ei prezenți, produsele provenite din stupine și vinul fiind unele din vedetele târgului.

Nu lipsesc uleiurile presate la rece, pâinea, turta dulce și ciocolata de casă, sucurile și siropurile naturale. Artizanii își prezintă costumele populare, podoabele lucrate de mână, obiectele sculptate în lemn, lavandă și produsele de marochinărie.

Comenteaza