Târgul de Crăciun din Cluj, printre cele mai frumoase din Europa

Târgul de Crăciun din Cluj, printre cele mai frumoase din Europa
| Foto: facebook.com/TarguldeCraciunClujNapoca

Târgul din Piaţa Unirii a ocupat locul 10 (din 20) într-un sondaj al portalului European Best Destinations la care au votat peste 200.000 de persoane.

"Târgul de Craciun din Cluj-Napoca este cea mai frumoasa piaţă de Crăciun din România", declară organizatorii sondajului pe site-ul europeanbestdestinations.com.

"Ce descrie cel mai bine Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca? Este sărbătoarea Familiei, întreaga familie: copii și bunicii, mătuși, unchi și veri și așa mai departe. Acest termen cuprinzător este adesea folosit în Transilvania, un cuvânt care aduce căldură în conversație și vă face să vă gândiți la amintirile din copilărie. Și acesta este sentimentul că Târgul de Crăciun dorește să îl transmită tuturor celor prezenți", mai scriu cei de la European Best Destinations.

De ce ar trebui să planificaţi o vizită la Cluj de Crăciun?

"Este unul dintre cele mai importante centre academice, culturale, industriale și de afaceri din România, care găzduiește cea mai mare universitate din țară, Universitatea Babeș-Bolyai. În plus, a fost capitală europeană a tineretului în 2015. Accesul este facilitat atât prin Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, dar și prin trenurile și autobuzele care te pot duce oriunde în țară. Din punct de vedere geografic, Clujul este amplasat la aproximativ aceeași distanță de București, Budapesta și Belgrad, dar puteți vizita cu ușurință oricare dintre orașele cu tradiţii bogate (Sibiu, Brașov, Alba Iulia) care se află în apropiere. Fiind la intersecția unui lanț de munți, un platou și o câmpie, din Cluj-Napoca aveţi acces la un peisaj minunat", sunt argumentele prezentate de European Best Destinations.

Cel mai frumos târg de Crăciun din Europa în 2018

Târgul din Tallinn (Estonia) (foto) a ocupat locul 1 în preferinţele celor care au participat la sondaj.

Pe următoarele locuri s-au clasat târgurile de Crăciun din:

Budapesta (Ungaria):

Strasbourg (Franţa):

Viena (Austria):

Erfurt (Germania):

Comenteaza