Tânăr mort după ce s-a răsturnat cu o ambulanţă pe care o furase, la Bârlad

Tânăr mort după ce s-a răsturnat cu o ambulanţă pe care o furase, la Bârlad
Un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Bârlad, a murit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce ambulanţa pe care o furase din curtea Staţiei de Ambulanţă din municipiu s-a răsturnat pe un câmp, la volanul maşinii fiind un tânăr de 18 ani, rănit şi el în accident.

Potrivit poliţiştilor, tânărul de 21 de ani se afla pe scaunul din dreapta-faţă al ambulanţei în momentul în care prietenul său, un tânăr de 18 ani, a pierdut controlul volanului, iar maşina s-a răsturnat de mai multe ori într-un lan de floarea soarelui.

Accidentul a avut loc pe drumul judeţean Bârlad - Pogana şi s-a produs la aproximativ 20 de minute după ce tinerii au profitat de un moment de neatenţie al echipajului de pe ambulanţa respectivă şi au reuşit să fure autosanitara din curtea Staţiei de Ambulanţă Bârlad. Din primele verificări s-a stabilit că ambulanţa avea cheile în contact în momentul în care a fost furată de cei doi tineri.

"Accidentul a avut drept cauze lipsa de experienţă în conducerea unui autovehicul de către tânărul de 18 ani şi viteza excesivă cu care acesta a rulat pe şosea, ceea ce a făcut să piardă controlul asupra direcţiei şi să părăsească partea carosabilă. Pasagerul de pe scaunul din dreapta a fost găsit decedat de către echipajul de ambulanţă care a mers la faţa locului, iar şoferul a suferit policontuzii, fără a-i fi pusă viaţa în pericol", a declarat, sâmbătă, pentru corespondentul Mediafax, responsabilul mass-media din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui, Loredana David.

Poliţiştii au mai stabilit că tânărul de 18 ani care a condus ambulanţa nu avea permis auto. Poliţiştii nu au reuşit să-l testeze cu aparatul alcooltest, însă i-au recoltat probe biologice la Spitalul de Urgenţă Bârlad, unde de altfel este internat.

 

Etichete
Comenteaza