Tânăr bătut-măr de un grup de romi. Primarul: ”Nu putem face nimic, avem doar un poliţist, şi acela în preajma pensionării"

Tânăr bătut-măr de un grup de romi. Primarul: ”Nu putem face nimic, avem doar un poliţist, şi acela în preajma pensionării
Caz tragic în comuna clujeană Sânpaul, chiar de Paşte. Un tânăr a fost bătut-măr de un grup de romi.

Daniel Marchiş, un tânăr în vârstă de 21 de ani, bucătar de profesie la o firmă clujeană, este originar din comuna Sânpaul. Duminică, 12 aprilie, în prima zi de Paşte, acesta se afla în satul natal unde-şi celebra sărbătorile împreună cu familia şi prietenii. În seara respectivă, dorind să viziteze o familie, însoţit de un verişor şi un prieten, a luat-o prin comună, pe drumul european care trece prin centrul satului şi leagă Clujul de Sălaj.

La un moment dat cei trei s-au trezit cu o maşină ticsită de romi care s-a oprit brusc în dreptul lor. Declară victima, cu vocea sugrumată de durerea care-l mistuieşte, fără încetare: "Când am văzut că şase romi ne atacă, le-am zis celor ce mă-nsoţeau să o ia la fugă. Aceştia s-au conformat, imediat şi au scăpat cu bine. Am vrut să fug şi eu, dar n-am reuşit. Mi-au pus piedică şi-am căzut la pământ, unde am luat o serie de pumni şi picioare. Am reuşit să mă ridic, dar mi-au pus piedică din nou şi mi-au dat a doua serie de bătaie. La un moment dat, unul dintre agresori, care mi-a fost coleg de şcoală generală le-a zis să nu mă mai lovească, fapt care i-a determinat pe aceştia să înceteze".

Tânărul vătămat spune că agresorul principal a fost un anume Jean Lingurar, celebru în zonă pentru obiceiul şi de a hărţui femeile care urcă în microbuzul care îi duce pe navetişti de la Sânpaul în Cluj-Napoca. Acesta arată că imediat la locul faptei s-au strâns alţi romi, furioşi şi puşi pe harţă, înarmaţi cu bâte şi hârleţe, însă la venirea celor două dube cu "mascaţi" de la Cluj aceştia s-au făcut nevăzuţi. Astăzi (n.r. - marţi 14 aprilie) Daniel Marchiş a obţinut de la IML Cluj un certificat medico-legal, în care i se recomandă 7-8 zile de îngrijiri medicale, pe baza căruia va face plângere penală împotriva agresorilor.

Ovidiu Colceriu, primarul comunei Sânpaul declară că este legat la această oră de mâini şi de picioare, aflându-se în imposibilitatea de a rezolva problemele de indisciplină create de romi, în sat. Explică acesta: "M-am prezentat, inclusiv la comandantul Poliţiei Cluj, Tudor Grindean şi i-am cerut lucrători suplimentari de poliţie, fiindcă avem un singur poliţist cu normă întreagă, care şi el aşteaptă pensionarea, aşa că n-avem poliţişti care să facă muncă de poliţie. Toată activitatea în slujba cetăţeanului suferă acum din acest punct de vedere, iar romii din centrul comunei reprezintă circa 33 la sută din totalul populaţiei din zonă, însumând peste 300 de cetăţeni".

Comenteaza