Tabără de excepție la Cluj pentru 50 de copii și tineri cu insuficiență renală cronică

Tabără de excepție la Cluj pentru 50 de copii și tineri cu insuficiență renală cronică
50 de copii si tineri cu insuficiență renală cronică, proveniți din 14 centre de dializă din toată țara, vor uita pentru șapte zile de boala cronică care îi macină și vor avea parte de un Revelion de neuitat.

Tabăra pentru copii şi tinerii dependenţi de dializă va avea loc în perioada 28 decembrie 2015 - 4 ianuarie 2016. Acest eveniment, unic la nivel naţional, este organizat cu scopul de a aduce atmosfera de familie pentru tinerii care se confrută cu grave probleme de sănătate.

„Acești tineri curajoși care luptă cu o demnitate extraordinară pentru fiecare fărâmă de viață vor fi răsfățati timp de 7 zile de personalul Hotelului Univers T cu mâncare bună și multă afecțiune, vor petrece împreună o noapte de Revelion de vis, suntem onorați că putem aduce o fărâmă de bucurie pe chipul unor copii atât de suferinzi", a declarat Valentin Lungu, Manager General, hotel Univers T.

Tratamentul de care depinde supraviețuirea acestor tineri va fi asigurat pe perioada taberei de Clinica de Hemodializă Fresenius-Nefromed Cluj-Napoca acolo unde, la interval de 2 zile tinerii cu boală cronică de rinichi se vor deplasa cu mijloace de transport speciale pentru ședintele de hemodializă.

Tinerii suferinzi vor beneficia din partea organizatorilor taberei, de serate speciale, cu un program variat din care nu vor lipsi: jocurile tip karaoke, demonstrații de Zumba, Secret Santa, vizionarea filmelor „Podul Spionilor", „Star Wars" și „Peanuts Movie", întâlniri pe teme culturale cu scriitoarea Hanna Bota sau ore de recreere prina artă.

Noaptea de Revelion va fi magică pentru acești copii. La granița dintre ani, Asociația Kiwanis din Cluj le va organiza partcipanților un foc de artificii dar și un moment cu încărcătură emoțională specială, lansarea unor lampioane în memoria copiilor și tinerilor din acest grup care s-au stins prea devreme din cauza suferinței cronice.

Comenteaza