Swimathon 2018. Peste 32.000 lei pentru 10 proiecte din comunitatea clujeană

Swimathon 2018. Peste 32.000 lei pentru 10 proiecte din comunitatea clujeană

Swimathon Cluj 2018 a luat startul sâmbătă, 24 noiembrie 2018, la ora 09.00, în incinta Complexului de Natație „Universitas” al Universității Babeș-Bolyai.

Un număr de 156 de ambasadori și înotători şi 136 de donatori au participat sâmbătă, 24 noiembrie, la ediţia din 2018 Swimathon Cluj, eveniment de strângere de fonduri prin înot pentru proiecte pentru comunitate. După un număr de 1.458 de bazine efectuate s-au strâns 32384,12 lei pentru cele 10 proiecte umanitare înscrise în competiţie. 

Anul acesta, alături de Asociația Sports Culture, Fundația Comunitară Cluj a provocat comunitatea clujeană să stabilească premisele unui record comunitar, Înotatori100, care a luat între timp forma proiectului social „Învață să înoți”. Astfel, taxele de înscriere ale acestei secțiuni sunt redirecționate pentru crearea unui fond prin care instructorii Sports Culture vor oferi cursuri gratuite de înot pentru 20 de copii care nu dispun de resurse financiare suficiente Cele 100 de bazine au fost efectuate într-o oră, 23 de minute și 14 secunde.

Swimathon este evenimentul care adună pasionații de înot, ong-urile cu proiecte deosebite și clujenii care sunt gata să participe la schimbare. Prin acest eveniment lansat la nivel național de Fundația Comuniatră Cluj, se creează un spațiu unde comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică în strângerea fondurilor pentru proiectele pe care le consideră relevante. Pentru a afla poveștile celor 10 proiectele înscrise în cadrul competiţiei din 2018 intră pe platforma swimathon.fundatiacomunitaracluj.ro. 

Fundația Comunitară Cluj mobilizează resurse din comunitate și le utilizează pentru a susține persoanele, grupurile de inițiativă și organizațiile care produc schimbare socială pozitivă, contribuind la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor dintr-o anumită zonă geografică specifică, începând cu anul 2008. Pe parcursul anilor, Fundația a dezvoltat în Cluj-Napoca mai multe proiecte (parte din ele preluate și la nivel național): SWIMATHON Cluj, Cercul de Donatori Cluj, Științescu Cluj, Com’On, Grădina verde de la Grădi, Youth Bank Cluj și altele. Proiectele au contribuit la creșterea capacității comunității de a adresa, de a rezolva prin ea și pentru ea, o parte dintre provocările cu care se confruntă.

 

Comenteaza