Sute de PERCHEZIȚII pentru suspiciuni de FRAUDĂ. Au obținut 2 milioane de euro după ce au cazat fictiv ucraineni

Sute de PERCHEZIȚII pentru suspiciuni de FRAUDĂ. Au obținut 2 milioane de euro după ce au cazat fictiv ucraineni
| Foto: https://panorama.ro/

Polițiștii clujeni participă la peste 200 de percheziții care au loc în dimineața de vineri 31 martie, în 7 județe din vestul și nord-vestul țării. Sunt suspiciuni de fraudă cu bani pentru cazarea refugiaților ucraineni, cu un prejudiciu de peste 2 milioane de euro.

Peste 200 de percheziții au loc în 7 județe din România cu suspuciuni pentru o fraudă uriașă în legătură cu cazarea refugiaților din Ucraina, la care participă și polițiști din Cluj. Sunt vizați oameni care au cazat fictiv ucraineni și au obținut 2 milioane de euro. 

Polițiștii din Maramureș, ajutați de cei din Suceava, Bistrița-Năsăud, Cluj, Satu Mare, Sălaj, Mureș, Bihor, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, Serviciului Județean Anticorupție Maramureș, Poliției de Frontieră și Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj, pun în executare 203 percheziții și 6 mandate de aducere, într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru obținere ilegală de fonduri și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Vizați sunt funcționari din cadrul unei unități administrativ teritoriale și 203 persoane, cu privire la care există bănuiala că ar fi obținut, pe nedrept, aproximativ 2.000.000 de euro, sumă care ar fi reprezentat contravaloarea cheltuielilor cu hrana și cazarea pentru cetățeni ucraineni, refugiați.

Prejudiciul cauzat reprezintă sumele plătite din Fondul de Rezervă Bugetară prevăzut în cadrul programului 50/20, a transmis site-ul de știri maramuresean vasiledale.ro.

Comenteaza