Sute de pagini pe Facebook care cer demisia lui Băsescu. Vezi poza zilei

Sute de pagini pe Facebook care cer demisia lui Băsescu. Vezi poza zilei
Sute de pagini Facebook, care "cer" demisia preşedintelui Băsescu, au fost create în ultima săptămână, în contextul protestelor la nivel naţional.

Românii protestează anti-Băsescu şi anti-Guvern chiar şi pe reţelele de socializare. Orice utilizator Facebook, care dă căutare după cuvintele "demisie", "Băsescu" sau "Guvern", o să găsească cu un simplu click sute de astfel de pagini.

"Cerem demisia lui Băsescu", "5.000.000 de Like pentru Demisia lui Traian Basescu",  "VREM demisia lui Traian Basescu si a Guvernului Boc", "demisia clovnului basescu si a ,,marionetelor `` sale" sau "Stop Băsescu" sunt doar câteva exemple.

Paginile Facebook au strâns în decurs de o săptămână adică, de la începutul protestelor la nivel naţional, mii de LIKE-uri.

De asemenea, mesajele de mobilizare a românilor la protest au circulat prima dată tot pe Facebook.

"Pentru că riscăm să trăim într-o dictatură, trebuie să facem ceva!"- Bucureşti, Piaţa Universităţii, 14 ianuarie", "Joi 19.01.2012, ora 19:00 protest anti-guvernamental în Piaţa Matei Corvin (chiar dacă nu poţi să participi poţi da un share)" sau "Hunedoara!!!ce facem? Hai să fim solidari cu cei care au ieşit în stradă?????- 15 ianuarie".

În ultima săptămână, reţelele de socializare au fost încărcate de poze, filmuleţe, revendicări şi mesaje colorate la adresa puterii politice din România.

Poza zilei de astăzi înfăţişează un copil ce oferă un balon în formă de inimă jandarmilor din Piaţa Universităţii, Bucureşti (foto 2).

 

Comenteaza