Sute de copii din judeţul Cluj nu fac ore din cauza viscolului şi gerului

Sute de copii din judeţul Cluj nu fac ore din cauza viscolului şi gerului
Conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, 21 de unităţi de învăţământ preuniversitar din nouă judeţe nu au funcţionat luni, din cauza vremii nefavorabile. Printre acestea au fost şi cinci unităţi din judeţul Cluj. Chiar dacă unele şcoli s-au deschis marţi, şi astăzi mai sunt mulţi copii din judeţ care nu au putut ajunge la şcoală.

 

„În judeţul Cluj avem marţi în total 234 copii care nu au putut ajunge la şcoală din cauza viscolului şi a gerului. Şcoala din Mărişel şi grădiniţa din Fizeşu Gherlii sunt închise. De asemenea mai mulţi copii din satele Agriş şi Plopi nu au putut fi transportaţi cu microbuzele la şcolile din Iara şi Valea Ierii din cauza drumurilor blocate de viscol. Faţă de situaţia de ieri, au fost deschise şcolile din Măguri Răcătău şi Fizeşul Gherlii", a declarat Valentin Cuibus, inspector şcolar general al judeţului Cluj.

Cursurile neefectuate vor fi recuperate în perioada următoare, după un grafic de recuperare a materiei aprobat de inspectoratele şcolare judeţene.

 

 

Comenteaza