Sute de clujeni s-au înghesuit să se înscrie la titularizare VIDEO

Sute de clujeni s-au înghesuit să se înscrie la titularizare VIDEO
Sute de persoane s-au înghesuit pentru a se înscrie astăzi, în ultima zi prevăzută de lege, la examenul de titularizare în învăţământ, care va avea loc în luna iulie. Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj a estimat că, în acest an, vor concura aproximativ 2.000 de persoane pentru cele mai puţin de 100 de posturi de profesor titular.

La nivelul judeţului Cluj, sunt doar 98 de posturi titularizabile pentru profesori din cele 1529 de locuri scoase la concurs.

"Nu ştiu exact câţi vor fi. Estimările noastre merg spre 2.000 de candidaţi, dar în cursul serii vom şti. În primele zile nu s-au înscris foarte mulţi, dar există un obicei de a lăsa pe ultimul moment", a spus Valentin Cuibus, inspector general ISJ Cluj.

Conducerea ISJ Cluj susţine că mare parte dintre candidaţi s-au înscris la titularizare pentru că nu şi-au găsit un loc de muncă după absolvirea studiilor.

"Mare parte îşi caută un loc de muncă şi despre asta discutăm în final pentru că oferta de locuri de muncă pe piaţă nu e foarte mare şi astea sunt locuri de muncă cât de cât sigure, slab plătite, dar care pot să le asigure siguranţa zilei de mâine", a mai spus Cuibus.

La centrul de înscriere la titularizare de la Liceul Blaga s-au înscris peste 500 de candidaţi care vor să fie profesori. Candidaţii spun că îşi doresc să profesori ca să lucreze în domeniul în care au învăţat şi pentru că le plac copii. Examenul de titularizare se va susţine în 30 iulie.

Reporter: Cristina Pîrvu
Imagine: Rareş Râşnoveanu

Comenteaza