Surse: Persoanele vaccinate ar putea renunţa la purtatul măştilor la interior

Surse: Persoanele vaccinate ar putea renunţa la purtatul măştilor la interior

Persoanele vaccinate ar putea renunţa la purtatul măştii de protecţie în spaţiile închise, ar fi una dintre variantele discutate de Guvern în şedinţa de joi în timpul căreia vor fi discutate relaxările ce încep din 1 iunie.

Persoanele vaccinate ar putea renunţa la purtatul măştii de protecţie în spaţiile închise, însă cu respectarea unor condiţii, este scenariul discutat în şedinţa de joi a Executivului, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Guvernul pregăteşte noi măsuri de relaxare care să intre în vigoare din 1 iunie. Este vorba, între altele, de organizarea de nunţi, botezuri sau mese festive în exterior cu maxim 70 de persoane şi în interior cu maxim 50 de persoane, organizarea de spectacole în spaţii deschise cu până la 1.000 de persoane sau de competiţii sportive în spaţii deschise cu participarea spectatorilor în limita a 25% din capacitatea spaţiului.

De asemenea, sălile de sport ar putea funcţiona cu 70% din capacitatea spaţiului, fără mască de protecţie, dacă se asigură o suprafaţă de 7 metri pătraţi pentru o persoană. Ședința Executivului a început la ora 17.00.

Comenteaza