Surpriza pentru Cluj, blocată de Guvern. Regizorul Tudor Giurgiu: „Plănuiam o chestie foarte mișto, de bun simț"

Surpriza pentru Cluj, blocată de Guvern. Regizorul Tudor Giurgiu: „Plănuiam o chestie foarte mișto, de bun simț"

Regizorul Tudor Giurgiu dorea să ofere o surpriză pentru clujeni, în 29 mai, cînd TIFF s-ar fi deschis în condiții normale. 

„Guvernul a adoptat luni o Hotărîre privind starea de alertă. Sunt interzise activitățile cultural-artistice-sportive în spații închise, “organizarea și desfășurarea de demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spații deschise, inclusiv a celor de tipul drive-in. 

Rog să îmi explice (în direct și la o oră de vîrf) oricine din Guvern, de ce e mai periculos si predispus infectării participarea la un event drive-in decât a merge la un supermarket la shopping sau la slujba de duminică din fața bisericii. Vă spun eu: nu e.

Am organizat drive-in 3 ani la rând la TIFF, am făcut-o și anul trecut, voiam să facem o surpriză publicului clujean și peste 2 săptămîni, pe 29 mai cînd TIFF-ul s-ar fi deschis în condiții normale.

Plănuiam o chestie foarte mișto, de bun simț, organizată în condiții de deplină siguranță, o ieșire absolut necesară pentru toți cei care vor să se bucure (respectînd toate normele în vigoare) de un pic de relaxare.

Era totul pregătit, bașca ANCOM a publicat normele pentru obținere licențe temporare ptr drive-inuri. În toată Europa aceste evenimente se întîmplă cu OK de la autorități, au devenit subiect de știri la Euronews, au devenit exemple de bune practică pentru cum putem totuși încerca formule de divertisment și relaxare, respectînd totuși un set de restricții necesare.

Ei bine, la noi e NU. Că așa e mai bine. Transmit celui care a decis includerea drive-inului pe lista ca a facut, din neștiință, o prostie fără măcar să aibă curiozitatea să se consulte cu cei care se pricep la asta. Sper ca Parlamentul să repare aberația asta dacă tot trece HG-ul pe la ei", a scris Tudor Giurgiu pe Facebook. 

Unul dintre cele mai importante festivaluri din România, TIFF, ar fi trebuit să aibă loc între 29 mai – 7 iunie 2020, la Cluj-Napoca, dar a fost amânat din pricina pandemiei de coronavirus. Anul trecut, 130.000 de persoane au participat la toate evenimentele din festival, iar Nicolas Cage a fost invitatul specia. 

Etichete
Comenteaza