"Superman, spiderman sau Batman", premiul I la Manhattan Shorts

Pelicula "Superman, spiderman sau Batman", filmată de Tudor Giurgiu la Cluj cu o echipă clujeană de actori, a primit medalia de aur la festivalul Manhattan Shorts, în Statele Unite ale Americii.

Cu 19.549 voturi, producţia românească s-a clasat pe primul loc în competiţie, înaintea producţiei olandeze "O curioasă intersecţie de coincidenţe", cu 15.688 voturi şi înaintea "Voice Over" (Spania), cu 14.635 voturi.


Festivalul s-a închis în 7 octombrie şi a avut o audienţă de peste 100.000 de persoane în 300 de oraşe din lume.

"Superman, Spiderman sau Batman" spune povestea lui Aron, un băieţel de 5 ani, care, împreună cu tatăl său acoperit de griji, porneşte într-o dimineaţă pe un drum la capătul căruia doreşte, asemenea eroilor din benzile desenate, să-şi salveze mama bolnavă de inimă.

Scurtmetrajul a fost filmat în întregime în Cluj-Napoca, în locaţii din cartierele Gheorgheni, Grigorescu sau Spitalul de Recuperare, cu o echipă locală, între care actorii Bogdan Zsolt, Cornel Răileanu, Elena Ivanca, Ovidiu Crişan, Maria Seleş, Adriana Băilescu şi eroul filmului, copilul Aaron Şerban. Scenariul a fost scris de Doru Lupeanu, cunoscut şi pentru scenariul scurtmetrajului "Faţa galbenă care râde", în regia lui Constantin Popescu.

 

Vezi mai jos trailerul filmului

Comenteaza