Sume uriașe ridicate de polițiști în urma descinderilor din dosarul privind cazarea refugiaţilor ucraineni

Sume uriașe ridicate de polițiști în urma descinderilor din dosarul privind cazarea refugiaţilor ucraineni
| Foto: digi24.ro

Autoritățile au efectutat o serie de perchiziții și rețineri în cazul persoanelor care au obținut pe nedrept sume de bani pentru cazarea refugiaților ucraineni.

Poliţiştii au descoperit, vineri, în urma celor 203 percheziţii efectuate în judeţul Maramureş, înscrisuri relevante ce pot avea legătură cu ancheta din dosarul privind cazarea refugiaţilor ucraineni, telefoane mobile, unităţi PC şi stickuri USB, care pot ajuta la probarea întregii activităţi infracţionale, dar şi sume de bani în lei, euro sau dolari.

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, de IGPR, la percheziţiile efectuate în municipiul Sighetu Marmaţiei, precum şi în localităţile Săpânţa, Ocna Şugatag, Remeţi, Vadu Izei, Rozavlea, Rona de Sus, Onceşti şi Giuleşti au fost descoperiţi şi ridicaţi 179.188 de lei, 12.415 euro, 4.000 de dolari şi echivalentul a 2.000 de lei în alte valute convertibile.

Poliţiştii susţin că sumele susceptibile a proveni din decontarea, fără drept, de la bugetul de stat a cheltuielilor pentru cazarea şi hrana persoanelor provenite din Ucraina, pentru perioada martie-decembrie 2022.

Totodată, s-a stabilit că o parte din locaţiile menţionate în cererile depuse la două instituţii publice erau improprii activităţilor de cazare, fiind case în construcţie, fără uşi sau ferestre, fără utilităţi, sau spaţii într-o stare avansată de degradare, iar spaţiul camerelor subdimensionat.

Cercetările sunt continuate, sub supravegherea procurorului de caz, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care au fost săvârşite faptele, identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională, precum şi pentru identificarea şi indisponibilizarea de bunuri, în vederea recuperării prejudiciului.

Poliţiştii din Maramureş au efectuat, vineri, peste 200 de percheziţii într-un dosar de obţinere ilegală de fonduri şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, fiind vizaţi funcţionari care ar fi obţinut, pe nedrept, aproximativ 2.000.000 de euro din cazarea cetăţenilor ucraineni refugiaţi

Comenteaza