SUA vrea să lase Rusia fără "creiere". Biden cere modificarea condițiilor la acordarea vizei pentru oamenii de știință ruși

SUA vrea să lase Rusia fără "creiere". Biden cere modificarea condițiilor la acordarea vizei pentru oamenii de știință ruși

Președintele american Joe Biden dorește înlesnească procesul de acordare a vizei pentru oamenii de știință ruși care ar vrea să plece din țară în contextul conflictului din Ucraina.

O propunere a Casei Albe trimisa la Capitoliu, ca parte a unui pachet mai mare prin care se solicita cheltuieli de 33 de miliarde de dolari pentru razboi, ar suspenda pentru patru ani cerinta ca oamenii de stiinta care solicita vize H1-B sa aiba un angajator care sa ii sponsorizeze, eliminand unul dintre cele mai mari obstacole pentru multi dintre cei care doresc sa vina in Statele Unite, scrie New York Times, conform aktual24.ro.

Masura s-ar aplica doar cetatenilor rusi cu diplome de masterat sau doctorat in domenii stiintifice sau de inginerie precum inteligenta artificiala, ingineria nucleara sau fizica cuantica. Oficialii administratiei au sustinut ca o astfel de masura ar avea avantaje duble – ar costa Rusia si ar aduce beneficii Americii.

Totusi, chiar si cu aceasta propunere, toti solicitantii ar trebui sa indeplineasca in continuare alte cerinte, inclusiv un proces de verificare din partea serviciilor secrete.

Comenteaza