Străinii cu drept de ședere în România se vor putea programa direct în platforma de vaccinare anti-Covid

Străinii cu drept de ședere în România se vor putea programa direct în platforma de vaccinare anti-Covid
| Foto: Edupedu.ro

Cetăţenii străini cu drept de şedere în România se vor putea programa direct în platforma de vaccinare anti-COVID, a anunţat marţi preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea, Valeriu Gheorghiţă.

„Un alt element de noutate este legat de posibilitatea cetăţenilor străini de a se programa pe platformă, mă refer la cetăţenii străini cu drept de şedere în România, care nu deţin un CNP emis de autorităţile române.Vor putea să se programeze direct în platformă.

Pentru aceştia va fi alocat un identificator unic, corelat cu documentele de identificare ale cetăţeanului străin, cu număr, serie de paşaport, de pildă”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria. Potrivit preşedintelui CNCAV, data la care se va implementa, foarte probabil, această funcţionalitate va fi 10 aprilie.

 
Circa 760.000 de persoane sunt înscrise pe listele de așteptare pe platforma de vaccinare împotrva Covid-19, numărul fiind constant. Cele mai multe persoane de pe listele de așteptare, 144.000, sunt din București, urmat de Cluj cu 58.000 de persoane, Prahova cu 36.000, Ilfov cu 30.000, Mureș cu 28.000 și Iași cu 27.000. 1.963.000 de români s-au vaccinat de la debutul campaniei de vaccinare, peste un milion cu ambele doze, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Comenteaza