STARUL TOAMNEI: luptă cu CANCERUL, alungă OBOSEALA, reduce STRESUL, previne ALZHEIMERUL
- Scris de Ziua de Cluj
- 11 Sep 2015, 13:46
- Eveniment
- Ascultă știrea

Fructele vedetă ale toamnei, strugurii, au numeroase proprietăţi benefice pentru organism şi ajută la prevenirea şi tratarea mai multor afecţiuni.
Protejează inima
Bogaţi în antioxidanţi, în special strugurii negri (conţin cel mai puternic antioxidant din lume: resveratrolul), strugurii protejează inima şi vasele de sânge, reducând stresul oxidativ, cunoscut a fi factor de risc pentru ateroscleroză.
Ajută la scăderea colesterolului
Strugurii acţionează prin accelerarea arderilor grăsimilor, dar şi prin scăderea colesterolului "rău" din sânge, numit și LDL. Această fracţiune lipidică are capacitatea de a se depune în vasele de sânge, limitând elasticitatea acestora şi ducând la apariţia aterosclerozei cu complicaţiile sale: hipertensiune arterială, boală cardiacă, infarct miocardic, accident vascular cerebral etc.
Ajută la tratarea bolilor gastrice şi a infecţiilor
Consumul frecvent de struguri stimulează digestia și tonifică stomacul și intestinele, ajutând la tratarea indigestiilor şi iritaţiilor stomacale. Studiile arată că strugurii negri conţin substanţe cu efect antibacterian, putând combate chiar şi infecţiile virale, curele de struguri putând scurta durata unei viroze.
Previn maladia Alzheimer
Datorita conținutului de resveratrol din compoziție, strugurii sunt eficienți atât în prevenirea maladiei Alzheimer, cât și în încetinirea evoluției în cazul persoanelor care deja suferă de această boală.
Alungă oboseala şi reduc stresul
Sucul natural de struguri este bogat in fier, care ajuta la improspatarea fortelor si la ameliorarea oboselii. Este recomandat sa consumi in special suc obtinut din struguri albi.
Îmbunătăţesc vederea
În ceea ce privește sănătatea ochilor, flavonoidele din struguri au capacitatea de a încetini procesele care duc la scăderea acuității vizuale, iar vitamina A menține vederea bună și ageră până la vârste înaintate.
Luptă împotriva cancerului
Un antioxidant care se găeşte în struguri este prostilbenul. În urma unui studiu, o echipa de cercetatori americani a identificat ca pterostilbenul este un antioxidant natural care luptă împotriva radicalilor liberi care pot stimula dezvoltarea cancerului şi ajută la diminuarea colesterolului "rău". De asemenea, potrivit unui studiu publicat în Cancer Research, coaja şi sâmburii strugurilor împiedică dezvoltarea tumorilor canceroase.