Starea de urgență | Tot mai puțini clujeni prinși pe picior greșit. Câte amenzi s-au dat în ultimele 24 de ore

Starea de urgență | Tot mai puțini clujeni prinși pe picior greșit. Câte amenzi s-au dat în ultimele 24 de ore

Peste 900 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari au desfășurat, în ultimele 24 de ore, misiuni specifice la Cluj în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În ultimele 24 de ore, la Cluj, 905 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii noului tip de coronavirus.

Autorităţile au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 970 de persoane, iar pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanțelor militare, 59 de clujeni au primit sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 44.120 de lei. Prin comparație, în urmă cu o lună, potrivit datelor raportate în 9 aprilie, au fost sancționați 258 de clujeni, iar valoarea totală a amenzilor a fost de 634.045 lei.

Potrivit raportării, în ultimele 24 de ore, a fost verificată cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență o singură societate comerciale/persoană fizică autorizată. 

În același timp, la nivel național, polițiștii și jandarmii au depistat 444 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 390.000 de lei. De asemenea, până în prezent, au fost întocmite 555 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Comenteaza