Video Stare de urgenţă| Toţi cei care vin din ţări cu cel puţin 500 de cazuri de Covid-19 se vor izola la domiciliu

Stare de urgenţă| Toţi cei care vin din ţări cu cel puţin 500 de cazuri de Covid-19 se vor izola la domiciliu

Marcel Vela, ministrul de Interne a făcut apel la calm şi a îndemnat oamenii să nu propage informaţii false.

„Începând de aseară o echipă de la toate ministerele am lucrat non-stop pentru a trimite premierului pentru aprobare notă de fundamentare ce va fi prezentată preşedintelui în vedere emiterii decretului. Vreau să fac un apel a calm, este momentul să fim uniţi, toleranţi, suntem şi vom fi la datorie, starea de urgenţă ne permite să luăm cele mai potrivite măsuri pentru gestionarea situaţiei", a spus ministrul.
 
Acesta a completat: „fiecare dintre noi poate contribui la reducerea riscului de propagare şi de îmbolnăvire. Vă rog să evitaţi deplasările care nu sunt necesare, contactul cu alte persoane, informaţi-vă din surse oficiale, a mesajelor scrise de oameni inconştienţi sau care au interese obscure. Situaţia este sub control, am suspendat transporutrile din Italia, am închis şcolile, am limitat întâlnirile publice".
 
„Se aprobă izolarea la domiciliu pentru toate persoanele care vin din ţări unde sunt confirmate cel puţin 500 de cazuri de Covid-19, incepând de astăzi, ora 21:00, ora României”, a transmis Marcel Vela.
Reprezentanţii Ministerului de Interne fac declaraţii de presă duminică, la ora 14.00, de la sediul MAI.  Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va decreta luni stare de urgenţă pe teritoriul ţări.

România are 123 de cazuri de coronavirus. Dintre aceştia 9 oameni s-au vindecat. 2.652 de persoane sunt în carantină la nivel naţional, iar alte 14.573 de persoane sunt izolate.

MAI a transmis un nou mesaj pe Facebook în care îi roagă ce cetăţeni să stea acasă: „Vă rugăm insistent să nu ieşiti din casă decât dacă este absolut necesar Dacă trebuie să o faceţi, păstraţi o distanţă de cel puţin 2 metri faţă de alte persoane Protejaţi copiii! Evitaţi pe cât posíbil locurile de joacă”.
 

Etichete
Comenteaza