Standarde de nivel european în medicina pediatrică la Cluj

Standarde de nivel european în medicina pediatrică la Cluj
Clinica de Pediatrie III din Cluj-Napoca a inaugurat joi o subclinică complet renovată dar şi mai multe laboratoare dotate cu aparatură ultramodernă.

Şeful clinicii, conf.dr. Cornel Vălean, spune că în clinica clujeană se face şi învătământ medical, unde pe lângă studenţii români îşi desfăşoară stagiul în pediatrie şi studenţi străini din tări precum Germania, Marea Britanie, Suedia sau Elveţia.

Clinica clujeană a suferit mulţi ani datorită condiţiilor precare de cazare pentru micuţii pacienţi, dar după eforturi de câţiva ani ea şi-a schimbat complet faţa.

În ultimul an prin bunăvoinţa Comitetului director al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copiii şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Cluj, cărora suntem noi arondaţi, la ora actuală s-au obţinut bani şi am reuşit să renovăm o subsecţie cu 7 saloane, cu 30 de paturi, să o renovăm din temelii, cu paturi noi, lenjerie nouă şi grupuri sanitare absolut renovate", a declarat şeful Secţiei Clinice Pediatrie III Cluj

Clinica pediatrie III din oferă servicii medicale copiilor din aproape toată ţara şi chiar şi din străinătate.

Este o clinică universitară, cu o largă adresabilitate, copii din peste 35 de judeţe din ţară şi chiar din străinătate se adresează clinicii noastre pentru o serie de diagnostice sau pentru conduită terapeutică", a mai afirmat şeful Pediatrie III, conf.dr. Cornel Vălean.

Tot miercuri, în clinica din Cluj au fost inaugurate mai multe laboratoare de specialitate, cu aparatură ultramodernă. Unul dintre acestea este laboratorul de explorări digestive, unde există un video endoscop modern obţinut prin bunăvoinţa Universităţii de Medicină şi Farmacie din Cluj.

Clinica Pediatrie III din Cluj Napoca organizează şi simpozioane naţionale, cum ar fi cel de pneumologie pediatrică, la care sunt invitaţi inclusiv lectori din Europa şi Statele Unite ale Americii.

Tot aici funcţionează şi un puternic centru de imagistică şi ecografie pediatrică. Colectivul de specialişti realizează de aproape 10 ani singurul simpozion de ecografie pediatrică din ţară, cu participare internaţională, din vestul Europei şi din Statele Unite.

La evenimentul de joi au participat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă pentru Copii, Cornel Aldea, directorul medical al spitalului, Călin Lazăr, preşedintele Colegiului Medicilor Cluj, Aurel Bizo, directorul Direcţiei Sanitare, Dorina Duma, dar şi specialişti şi personal medical al Clinicii Pediatrie III Cluj-Napoca.

 

Comenteaza