Foto Stagiu de perfecționare la Beliș pentru scafandrii Salvamont Cluj. Au exersat "tehnica sidemount"

Stagiu de perfecționare la Beliș pentru scafandrii Salvamont Cluj. Au exersat "tehnica sidemount"

Cinci scafandri din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj au participat, la Beliș, la stagiul de perfecționare ”Sidemount Open Water Diver”, organizat de către Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România. 

Cursul a avut loc în perioada 11-15 septembrie 2022 și s-a adresat scafandrilor avansați, cu minimum 100 de scufundări și nivel minim rescue diver, din cadrul echipelor de scafandri ale serviciilor publice salvamont care trebuie să intervină în medii dificile de scufundare: adâncime mare, ape reci, tulburi, spații închise, obstacole, folosind tehnica sidemount, cu buteliile de respirat prinse în lateralul scafandrului. 

Stagiu de perfecționare la Beliș pentru scafandrii Salvamont Cluj, pentru intervențiile de mare dificultate

Cursul de pregătire a fost condus de instructorul internațional Karel Levrau din Belgia, secondat de dive master-ul Dan Ciulpan din România. Acesta a contribuit esențial la creșterea capacității de intervenție a echipei de scafandri a Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj.

Stagiu de perfecționare la Beliș pentru scafandrii Salvamont Cluj, pentru intervențiile de mare dificultate

Pregătirea continuă a scafandrilor clujeni, în situaţii cât mai aproape de realitate şi sub influenţa celor mai nefavorabili factori externi, se realizează în lacurile Beliș și Tarnița, pe parcursul întregului an, precum și în cadrul stagiilor de mai multe zile, organizate atât la nivel județean cât și la nivel național.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza