SRI a avertizat prefectul și președintele CJ Cluj despre activitatea Hexi Pharma

SRI a avertizat prefectul și președintele CJ Cluj despre activitatea Hexi Pharma
Cei care au condus, în ultimii 5 ani, Prefectura și Consiliul Județean Cluj, au fost informați de Serviciul Român de Informații în legătură cu dezinfectanții neconformi distribuiți de Hexi Pharma în spitalele clujene.

Comisia parlamentară de comtrol a Serviciului Român de Informații a analizat documentele oficiale transmise de SRI în legătură cu infecţiilor nosocomiale - aşa-numitul scandal „Hexi Pharma". Membrii comisiei au constatat, printre altele, că SRI i-a avertizat pe cei care au condus județul Cluj în ultimii 5 ani asupra activităților ilegale a acestei companii.

"În ceea ce priveşte, în mod specific, SC HEXI PHARMA CO. SRL, în planul acţiunilor preventive realizate de SRI, în perioada verificată, 2011 - 2016, au fost transmise 4 informări factorilor de decizie locali (preşedinţilor Consiliilor judeţene Cluj şi Vâlcea, respectiv prefectului judeţului Cluj) şi centrali (ministrului Sănătăţii), care cuprind aspecte referitoare la calitatea necorespunzătoare a dezinfectanţilor utilizaţi în unităţi spitaliceşti, inclusiv a celor furnizaţi de SC HEXI PHARMA COSRL Bucureşti", se arată în raportul Comisiei SRI.Fostul prefect al judeţului Cluj din anul 2011, Florin Stamatian, care este medic de profesie, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că nu a primit informări de la SRI despre dezinfectanţii Hexi Pharma.

 

Comenteaza